Головна Новини Політика зовнішня політика В Україні оригінально шукають послів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні оригінально шукають послів

Міністерство закордонних справ запускає відкрите приймання заявок на посади послів

15 березня 2023, 23:45
Поділіться публікацією:

Охочих працювати МЗС є чимало, а от готових належно робити таку складну роботу — катма. Знайти претендента, який відповідатиме критеріям і вимогам, знатиме мови, буде здатний дати необхідний результат — дуже непросто, написав Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в соцмережах, інформують "Коментарі".

В Україні оригінально шукають послів

Українці самі можуть запропонувати свою кандидатуру на посаду в дипслужбу

За словами Міністра, проблема кадрового голоду зараз добре знайома не лише державним інституціям, але й приватному сектору. МЗС постійно шукає нових сильних претендентів всередині дипслужби та зовні на такі відповідальні посади.

"Особливо виявляється складно з пошуком людей на посади Послів. Шукаю постійно їх в самій дипломатичній системі. Шукаю також і в бізнес-середовищі. Шукаю разом з тим і серед науковців. Але шалено зростають і темпи української дипломатичної експансії, насамперед в Африці. Тому більш як два десятки держав залишаються досі без Послів. Єдиний спосіб пришвидшити ці процеси — приймати нетипові рішення", — каже Кулеба.

На переконання високопосадовця, в Україні є сильні справді та досить фахові люди. Проблема полягає в тому, що їх ще не вдалося знайти або вони ще самі не дізналися про реальну можливість приступити до надзвичайно необхідної роботи Посла України.

"Тому ми йдемо на нечуваний крок і започатковуємо прозорий механізм, який дає можливість і дипломатам з самої середини системи, і людям поза її межами запропонувати себе на посаду Посла. Відповідна сторінка з вакансіями вже створена на сайті МЗС, — анонсує Дмитро Кулеба.

За його словами, кожен кандидат, в якому побачать потенціал, проходитиме ретельну насамперед безпекову, а також репутаційну, детальну комунікаційну та інші належні перевірки. Відкритий пошук і призначення Послів — це можливість для дипсистеми розширити свої горизонти, і можливість для достойних претендентів випробувати свої здібності на роботі, на яку колись можна було прийти лише через закриті інституційні механізми.

"Я вперше в історії української дипломатії відчиняю двері, щоб усі мали однакові можливості спробувати стати якісним менеджером, які зараз так потрібні нашій країні у світі. Також зазначу, що особливий фокус зараз на країнах Африки. Подача кандидатур саме в ці країни суттєво підвищує шанси на роботу. При тому, за умови однакових професійних якостей, я надаватиму перевагу жінкам. Через те, що дипломатія багато часу була несправедлива щодо кар’єрного росту жінок", — наголосив Міністр.

Наразі у списку вакансій є 21 країна Європи, Латинської Америки, Африки, Близького Сходу, Південного Кавказу та Південно-Східної Азії.

"Коментарі" також писали про те, що в Україні починають готувати кадри для Криму. Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій готується до забезпечення посадовцями різних рангів державних установ у Криму.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Зеленського готують реформи та нові кадрові рішення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини