Головна Новини Політика деокупація В Україні починають готувати кадри для Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні починають готувати кадри для Криму

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій готується до забезпечення посадовцями різних рангів державних установ у Криму

8 лютого 2023, 23:25
Поділіться публікацією:

Підготовка до реінтеграції Криму стала предметом обговорення на сьогоднішній міжвідомчій нараді під головуванням Віцепрем'єр-міністр – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук, пишуть "Коментарі".

В Україні починають готувати кадри для Криму

Указом Президента від 24 березня 2021 року введено в дію рішення Ради національної безпеки та оборони (РНБО) про Стратегію деокупації та реінтеграції АР Крим та м. Севастополя. Того ж року розпорядженням Уряду затверджено План заходів з реалізації цієї вище Стратегії.

Зараз же, зважаючи на близьку деокупацію Криму, низка положень Плану Уряду потребує актуалізації з урахуванням теперішньої ситуації.

Все це і було предметом наради, в якій взяли участь представники силового блоку, постійна Представниця Президента в Криму Таміла Ташева, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, народні депутати, а також представники громадянського суспільства. На зібранні розглянули такі актуальні питання як відповідальність за колабораціонізм, повернення українського майна, а також правовий статус колонізаторів, тобто громадян Росії, які незаконно прибули на півострів.

"Колонізатори мають поїхати, колаборанти будуть відповідати за законом, а відібране росіянами майно буде повернуто законним власникам", – підкреслила Ірина Верещук.

Чимало приділили уваги й підготовці потенційних кадрів для Криму в розрізі різних установ та організацій.

"Необхідно починати готувати кадри для Криму вже зараз: правоохоронні органи, працівників юстиції, освітян та інших державних службовців. Найближчим часом відповідні відомства отримають доручення готувати кадровий резерв для Криму, – зазначила високопосадовиця. — Потрібно багато чого врахувати і при розробці законодавчої бази, і під час реінтеграції на практиці".

З точки зору реінтеграції Крим має низку особливостей: це і значна кількість населення, і тривалий період тимчасової окупації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов хоче до літа повернути Крим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини