Головна Новини Політика зовнішня політика У «Слузі народу» розповіли про два сценарії по Україні, між якими вагається Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

У «Слузі народу» розповіли про два сценарії по Україні, між якими вагається Путін

Україна повинна розробити симетричну військово-технічну відповідь, яка може включати розширений і швидкий ленд-ліз у разі агресії або спрямування миротворців на лінію розмежування

23 лютого 2022, 16:13 comments2335
Поділіться публікацією:

Сьогодні світ розглядає різні сценарії подальшого розвитку подій навколо України, але найімовірнішими є два з них. І який із цих сценаріїв обере Путін – стане відомо вже найближчими днями. Як повідомляє видання "Коментарі", таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив нардеп "Слуги народу" Єгор Чернєв.

У «Слузі народу» розповіли про два сценарії по Україні, між якими вагається Путін

Російські війська. Фото з відкритих джерел

"Перший сценарій ми побачили відразу – т.зв. "стрибок мангуста". Це тактика стрімких стрибків до ескалації, з короткими зупинками та запрошенням України та Заходу до переговорів щодо неприпустимих для нас поступок і капітуляції. Невипадково після визнання так званих "ЛДНР" у Кремлі деякий час не давали однозначної відповіді, в яких межах вони визнали ці територіальні непорозуміння, після чого стало ясно, що ані Україна, ані Захід торгуватися не будуть, Путін оголосив, що визнає недореспубліки у межах Луганської та Донецької областей", – зазначив нардеп.

Він додає, що далі у рамках цього сценарію "стрибків" може бути наступ терористів та "їхтамнемає" на Донбасі. Вони можуть спробувати прорватися та захопити кілька міст, а потім у разі успіху знову зупинитися, чекаючи капітуляції. Так, невеликими стрибками вони можуть планувати просуватися вглиб території України.

Єгор Чернєв вважає, що цей сценарій вигідний для Кремля, оскільки дозволяє уникнути тотальної широкомасштабної війни. До того ж їм хотілося б схилити Україну до капітуляції без окупації.

Політик зазначає, що є і другий сценарій, ймовірність якого значно зросла після відмови України та Заходу від подальших переговорів із Кремлем щодо капітуляції.

"Він також абсолютно очевидний і передбачає провокацію зіткнення між українськими військами та регулярною російською армією на Донбасі. Після того, як по російському телебаченню покажуть кілька "російських хлопчиків", убитих "віроломною хунтою", Путін може віддати наказ про наступ на всій протяжності кордонів. Зупинити ці шалені сценарії простими санкціями буде дуже тяжко. По-перше, вони мають значний тимчасовий лаг між впровадженням і руйнівними наслідками. По-друге, у Кремлі розраховують, як заявив Медведєв, що після завершення операції через деякий час Захід сам запропонує переговори та почне скасовувати санкції", – розповів Єгор Чернєв.

За його словами, по-перше, Україна повинна розробити симетричну військово-технічну відповідь, яка може включати розширений і швидкий ленд-ліз у разі агресії або спрямування миротворців на лінію розмежування. По-друге, передбачити на законодавчому рівні, що санкції проти Росії триватимуть доти, доки не буде припинено агресію, звільнено українську територію, деокуповано Крим і Донбас.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Шмигаль розповів, як житиме країна під час надзвичайного стану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини