Головна Новини Політика зовнішня політика В російських школах починають вивчати африканські мови
commentss НОВИНИ Всі новини

В російських школах починають вивчати африканські мови

Замість Європи - Африка

20 березня 2023, 19:03
Поділіться публікацією:

Африканські мови суахілі та амхарську починають вивчати в деяких російських школах. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву директора Інституту країн Азії та Африки Московського держуніверсітету Олексія Маслова.

В російських школах починають вивчати африканські мови

Народ Суахілі

За його словами такого не було навіть у СРСР.

"У нас готується нове покоління людей, які здатні розуміти менталітет та основні моделі розвитку Африки, і розуміти, що Африка – це не просто великий та єдиний континент. Є різні регіони з різними економічними та політичними традиціями", – говорить Маслов.

Амхарська мова — державна мова Ефіопії, є однією з семітських мов, служить лінгва-франка для інших груп населення, які проживають у великих містах Ефіопії. Є 31 млн. носіїв цієї мови, як рідної, та ще 25 млн носіїв як другої мови. Амхарська мова є другою за поширеністю рідною мовою Ефіопії, але найпоширенішою з точки зору загальної кількості мовців. Це також друга за поширеністю семітська мова у світі (після арабської).

Суахілі — мова, якою розмовляє близько 100 млн людей як самого народу Суахілі, так і інших народів на узбережжі Суахілі та у материкових країнах східної Африки (Танзанія, Кенія, Уганда, Руанда, Бурунді, ДР Конго тощо). Суахілі — найбільша з мов банту і одна з найзначніших мов Африканського континенту. Будучи мовою міжетнічного спілкування, суахілі поширена на великій території Східної і Центральної Африки, від узбережжя Суахілі на сході до центральних областей ДР Конго на заході, від Сомалі на півночі до Мозамбіку на півдні. Суахілі є державною мовою в Танзанії, Кенії й Уганді. Вона широко використовується також у Руанді, Бурунді, Замбії, Малаві, на Коморських островах і на Мадагаскарі. Суахілі — єдина африканська мова, що отримала статус робочої мови Африканського союзу.

Нагадаємо, що ще до війни в Україні Росія прикладала зусилля до проникнення до Африки. Зокрема, в Центрально-африканській республіці на підтримку офіційного уряду воювали найманці ПВК "Вагнер". Після початку війни в Україні та міжнародної ізоляції РФ міністр закордонних справ Лавров здійснив турне саме по африканських країнах — Росія намагається підкупити африканські країни.

Тим часом, стало відомо, як працюватиме угода ЕС про постачання мільйона снарядів до України.

А також реакція України на мирні ініціативи Китаю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини