Головна Новини Політика зовнішня політика Україна відреагувала на мирні ініціативи Китаю: реакція
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна відреагувала на мирні ініціативи Китаю: реакція

Китай не вперше говорить про власні "мирні ініціативи"

20 березня 2023, 18:06 comments1365
Поділіться публікацією:

Секретар РНБО України Олексій Данілов прокоментував "мирний план" Китаю щодо врегулювання війни в Україні, який, можливо, буде обговорюватися в Москві під час візиту лідера КНР Сі Цзіньпіна до РФ. При цьому Данілов в своєму твіті назвав лише "перший і головний пункт" для реалізації цього плану. Про це повідомляють "Коментарі".

Україна відреагувала на мирні ініціативи Китаю: реакція

Твіт Данілова - реакція на мирний план Китаю

"Формула успішної реалізації "Мирного плану" Китаю. Пункт перший і головний — капітуляція або виведення російських окупаційних військ з території України, згідно норм міжнародного права, статуту ООН. З метою, відновлення суверенітету, незалежності і територіальної цілосності", — написав Данілов.

Нагадаємо, що напередодні свого візиту до Москви Сі Цзіньпін опублікував в "Російській газеті" програмну статтю, в якій зокрема торкався і питань "української кризи". Як розуміти заяви китайського лідера, прокоментували експерти.

Тим часом, вже є перші протокольні заяви Сі Цзіньпіна в Москві. Серед іншого лідери КНР та РФ назвали один одного "друзями", висловили впевненість у зміцненні міждержавних відносин. Також лідер КНР висловив впевненість в підтримці російським народом Володимира Путіна під час президентських виборів 2024 року.

Російський диктатор також згадав про мирний план лідера КНР.

"Ми завжди відкриті до переговорного процесу, ми обговоримо всі ці питання, зокрема і ваші ініціативи, до яких ми ставимося, безперечно, з повагою", — заявив Путін, звертаючись до лідера КНР.

Тим часом візит Сі Цзіньпіна прокоментували в США.

"Припинення вогню, оголошене прямо зараз, по суті лише ратифікує завойоване Росією і дасть Путіну більше часу, щоб дійсно оснастити, перепідготувати і відновити операції", — заявив, зокрема, координатор Ради нацбезпеки зі стратегічних комунікацій при Білому домі Джон Кірбі. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини