Головна Новини Політика зовнішня політика В піку Росії: в НАТО погодилися з необхідністю нарощувати свою присутність у Чорноморському регіоні
commentss НОВИНИ Всі новини

В піку Росії: в НАТО погодилися з необхідністю нарощувати свою присутність у Чорноморському регіоні

В Альянсі підтвердили, що двері НАТО для України відчинені

28 жовтня 2021, 07:20
Поділіться публікацією:

Парламенти країн-членів НАТО підтвердили, що двері Альянсу, як і раніше, залишаються відчиненими для України. Рішення про те, щоб заморозити зближення України та НАТО, ніхто не приймав. Як інформує видання "Коментарі", про це у Facebook пише глава української делегації в парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв за підсумками засідання Парламентської ради Україна – НАТО.

В піку Росії: в НАТО погодилися з необхідністю нарощувати свою присутність у Чорноморському регіоні

Засідання Парламентської ради Україна – НАТО. Фото: фейсбук Єгора Чернєва

"Двері НАТО для України залишаються відчиненими. Про це було заявлено представниками парламентів країн Альянсу під час проведення Міжпарламентської Ради Україна – НАТО в Одесі. Наша країна була названа ключем до безпеки східного флангу НАТО та одного з найближчих партнерів Альянсу. Представники парламентів країн-членів НАТО погодилися з необхідністю нарощувати свою присутність у Чорноморському регіоні та збільшувати підтримку нашої держави", – повідомив нардеп.

Єгор Чернєв уточнив, що фактично вступ України до НАТО відбувається вже сьогодні. При цьому нардеп визнав, що юридично Україна поки що не є членом Альянсу, але на практиці ми щодня все глибше інтегруємося до нього, поступово вбудовуємося в його структуру де-факто через посилення операційної взаємодії, проведення спільних навчань та участь України в операціях НАТО.

"І немає жодних вагань у тому, що незабаром настане момент, коли цю нову дійсність ми оформимо юридично", – резюмував Чернєв.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Кремлі знову попередили Україну щодо НАТО – у Києві відповіли із погрозами про ракети у бік РФ. В інтерв'ю виданню "Коментарі" експерти розібрали такі заяви, проаналізувавши, до чого вони можуть привести.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини