В ООН зробили заяву про воєнний конфлікт в Україні: "стане катастрофою"

Гутерріш вважає дипломатію єдиним способом вирішення ситуації

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш висловив думку, що військовий конфлікт на території України стане катастрофою. За його словами, вирішити ситуацію можна лише за допомогою дипломатії. Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву генсека ООН на Мюнхенській конференції з безпеки.

Гутерріш також висловив стурбованість скупченням і нарощуванням російських військ біля українських кордонів, а також спекуляціями, що почастішали, про військовий конфлікт у Європі.

"Я думаю, що цього не станеться. Але якщо це станеться, це стане катастрофою", - сказав генеральний секретар ООН.

Гутерріш вважає дипломатію єдиним способом вирішення ситуації. За його словами, всі питання, навіть найнерозв'язніші, необхідно вирішувати переговорами. Генсек ООН вважає, що настав час для деескалації.

У той же час Гутерріш закликав усі сторони бути дуже обережними у своїх заявах. Вони мають бути спрямовані не на розпалювання напруги, а на її зниження.

Зазначимо, що Міністерство закордонних справ РФ передало послу Штатів у Москві Джону Саллівану російську відповідь на пропозиції Сполучених Штатів щодо безпеки, які, у свою чергу, стали відповіддю на вимоги, висунуті Росією. Експерти розповіли, як ситуація може розвиватися далі і чи існує вихід із ситуації.

Раніше "Коментарі" писали, що на Донеччині - небувале за довгий період загострення. У рази зросли обстріли, під ударом – цивільна інфраструктура. Ватажок так званої "ДНР" Денис Пушилін заявив про старт евакуації мешканців підконтрольних "ДНР" територій – до Росії. Він також звинуватив президента України Зеленського нібито у підготовці атаки на непідконтрольний Донбас. Що відбувається – читайте у матеріалі.