Головна Новини Політика зовнішня політика В МЗС вступилися за Гончаренка
commentss НОВИНИ Всі новини

В МЗС вступилися за Гончаренка

Українські дипломати назвали рішення ПАРЄ дискримінацією

29 квітня 2021, 15:41
Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ (МЗС) офіційно засудило рішення Парламентської асамблеї ради Європи про позбавлення народного депутата України Олексія Гончаренка права виступати на засіданнях організації строком на 3 місяці. Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

В МЗС вступилися за Гончаренка

Алексей Гончаренко - фото: УНИАН

За його словами, така демократична організація, як ПАРЄ, навпаки мала б протистояти протиправним діям Росії, яка, попри жодні норми міжнародного права, розпочала збройну агресію проти України та масово порушує права людей у Грузії та Молдові. Дипломат зазначив, що МЗС України висловлює підтримку вітчизняній делегації в ПАРЄ та засуджує дискримінаційне ставлення до Олексія Гончаренка.

"Рішення регламентного комітету ПАРЄ дисонує із зухвалою поведінкою делегації Російської Федерації, яка зводить свою участь в асамблеї виключно до прикриття та виправдання агресивних дій російського керівництва проти країн-сусідів", — заявив Ніколенко.

Нагадаємо, що 28 січня 2021 року Олексій Гончаренко влаштував перепалку з очільником делегації Росії Петром Толстим і назвав його пропагандистом, негідником і вбивцею. Також нардеп сказав, що місце Толстого в "кімнаті для бруду" і послав його "крутитися на жердині Путіна". У відповідь на репліки Гончаренка у Толстого здали нерви й він попросив більше не надавати слова українській делегації. На це український політик зауважив, що російським пропагандистам не потрібна правда і назвав Толстого антисемітом і українофобом. Російський політик Петро Толстой неодноразово виправдовував окупацію Криму у 2014 році й називав Україну неповноцінною державою.

Через це 27 квітня 2021 року народного депутата від партії "Європейська солідарність" і члена української делегації в Парламентській Асамблеї Ради Європи Олексія Гончаренка позбавили можливості виступати в ПАРЄ. Заборона триватиме майже до кінця липня.

Раніше Олексій Гончаренко в кулуарах ПАРЄ влаштував перепалку із журналістами російського федерального каналу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини