Головна Новини Політика зовнішня політика У Латвії заборонили канал "Росія" за мову ненависті проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Латвії заборонили канал "Росія" за мову ненависті проти України

Все більше країн починають боротися з російською пропагандою

9 лютого 2021, 13:00
Поділіться публікацією:

У Латвії заборонили мовлення телеканалу "Росія РТР". Причиною накладення санкцій стала постійна пропаганда проти України. Про це повідомив міністр культури і інформаційної політики України Олександр Ткаченко у своєму Telegram-каналі.

У Латвії заборонили канал "Росія" за мову ненависті проти України

Фото: Google

За словами міністра, все більше країн світу починають погоджуватися і визнавати той факт, що російське телебачення постійно транслює пропаганду.

Національна рада з електронним ЗМІ Латвії заборонив трансляцію телеканалу "Росія РТР" терміном на один рік. Причиною такого рішення стало постійне розпалювання ненависті щодо України.

Ткаченко зазначив, що рішення Латвії є відмінним прикладом для всіх країн, які виступають проти ворожої політики, поважають цінності демократії і підтримують незалежність інших держав.

2 лютого 2021 року Президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБОУ про накладення санкцій на народного депутата Тараса Козака та його бізнес-активи, серед яких були телеканали 112, NewsOne і Zik. Фактичним власником каналів, який визначав редакційну політику називають нардепа і кума Володимира Путіна Віктора Медведчука. Канали втратили право мовлення на 5 років.

Володимир Зеленський заявив, що медіахолдинг фінансувався з Росії та працював проти національної безпеки України, підриваючи нехай нашої країни в ЄС і НАТО.

Олександр Ткаченко заявив, що канали займалися інформаційним тероризмом і транслювали російську пропаганду. Секретар РНБО Данилов пообіцяв санкції проти всіх антиукраїнських каналів.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в ТКГ відповіли на заяву Кремля про Україну і "русский мір".

Читайте також, що буде, якщо група Коломойського вийде з "Слуги народу".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини