Головна Новини Політика зовнішня політика У ТКГ відповіли на заяву Кремля про Україну та "русский мир"
commentss НОВИНИ Всі новини

У ТКГ відповіли на заяву Кремля про Україну та "русский мир"

"Тут він, безумовно, правий"

9 лютого 2021, 10:15 comments1097
Поділіться публікацією:

Радник глави українкою делегації в мінській ТКГ і її спікер Олексій Арестович прокоментував заяву спікера Кремля і прес-секретаря Володимира Путіна Дмитра Пєскова про те, що Україна завжди була частиною "русского міра". Про це Арестович написав на своєму Telegram-каналі.

У ТКГ відповіли на заяву Кремля про Україну та "русский мир"

Путiн та Пєсков. Фото: ТАСС

За його словами, Пєсков був абсолютно правий, коли назвав Україну частиною російського світу в бесіді з Віктором Медведчуком.

Арестович поправив спікера Кремля і написав, що Україна не є частиною російського світу, а його центр, адже є історичною спадкоємницею Київської Русі (Русь-Україна, Стародавня Русь зі столицею в Києві).

Також він сказав, що Російська імперія, Російська Федерація, як держава, ніколи не була навіть частиною цього світу, а навпаки, завжди була його головним і послідовним ворогом.

В кінці Арестович задався питанням, яка вже за рахунком  "русько-російська війна".

Олексій Арестович став спікером української делегації в мінській ТКГ і радником її голови Леоніда Кравчука з інформаційної політики в жовтні 2020 року.

Також в грудні 2020 року був призначений позаштатним радником глави Офісу Президента Андрія Єрмака. До цього Арестович був відомий як військовий оглядач, учасник війни на Донбасі, блогер, лектор і навіть актор.

Вчора прес-секретар Путіна Пєсков заявив про те, що в Кремлі вважають Україну частиною так званого "русского міра" і продовжать вести подібну політику і в майбутньому.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що відбувається між олігархом Коломойським і нардепом Ігорем Палицею.

Читайте також, чи можлива альтернатива мінському формату вирішення конфлікту на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини