Головна Новини Політика зовнішня політика В Ірані засудили військових, які збили український літак
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ірані засудили військових, які збили український літак

Український боїнг МАУ був збитий в Ірані у 2020 році

17 квітня 2023, 10:15
Поділіться публікацією:

За збитий у 2020 році український боїнг МАУ в Ірані засуджено до різних термінів ув'язнення десятьох осіб. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на DW.

В Ірані засудили військових, які збили український літак

Український боїнг МАУ був збитий в Ірані у 2020 році

Одного з командирів засудили до десяти років позбавлення волі, дев'ять інших військових отримали терміни від одного до трьох років, повідомила 16 квітня, агенція AFP. Водночас агенція dpa з посиланням на сайт судової системи Mizan Online повідомляє, що командира було засуджено загалом до 13 років позбавлення волі.

"Командир зенітно-ракетного комплексу "Тор М-1" "випустив дві ракети" по авіалайнеру "всупереч наказу" і без отримання дозволу",- йдеться на судовому порталі. Імен засуджених не названо.

Загалом у цій справі було проведено 20 судових слухань.

Пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії МАУ, який мав виконати рейс за маршрутом Тегеран-Київ, впав у районі міжнародного аеропорту імені Імама Хомейні поблизу Тегерана відразу після зльоту вранці 8 січня 2020 року. На борту перебували 167 пасажирів з різних країн, зокрема, громадяни Ірану, Канади,  Швеції, Афганістану,  ФРН і Великої Британії та дев'ятеро членів екіпажу — українців. Усі вони загинули.

Іран лише за три дні визнав, що військові країни "помилково" збили Boeing.

Пізніше Командувач аерокосмічними силами "Корпуса вартових Ісламської революції" (КСІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що його підрозділ бере на себе всю відповідальність за падіння українського літака. У грудні 2020 Іран запропонував заплатити сім’ям усіх 176 жертв по 150 тисяч доларів. Цю заяву різко розкритикували українські та канадські чиновники, заявивши, що розмір компенсації не може вирішуватися однобічно.

Тим часом, у РНБО відповіли – чи вже побачили у росіян наявність китайської зброї.

В НАТО "відпрацьовують" протидію нападу на одну з європейських країн.

А російська акторка, син якої вбиває українців, "поперла" на Пугачову



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини