Головна Новини Політика зовнішня політика В НАТО "відпрацьовують" протидію нападу на одну з європейських країн
commentss НОВИНИ Всі новини

В НАТО "відпрацьовують" протидію нападу на одну з європейських країн

Навчання пройдуть у Балтійському регіоні

17 квітня 2023, 09:48
Поділіться публікацією:

У Швеції стартують міжнародні навчання "Аврора-23" за участю країн-членів НАТО, які стануть "найбільшими військовими маневрами на території країни за останню чверть століття". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на міністерство оборони королівства.

В НАТО "відпрацьовують" протидію нападу на одну з європейських країн

Острів Готланд має стратегічне положення в Балтійському морі

Мета навчань, у яких задіяні сухопутні, морські та повітряні сили, — відпрацювання "протидії збройному нападу на Швецію". У них візьмуть участь 26 тис. військовослужбовців із Австрії, Великобританії, Німеччини, Данії, Латвії, Литви, Норвегії, Польщі, США, України, Франції, Фінляндії, Швеції та Естонії.

Основні операції відбудуться у прикордонних районах південної та північної Швеції, а також на острові Готланд. Маневри закінчаться 11 травня.

Нагадаємо, що Швеція та Фінляндія заявили про своє бажання відмовитися від нейтрального статусу та вступити до Північноатлантичного альянсу після нападу РФ на Україну. Хельсінкі це вже зробили, тоді як Стокгольм поки що не може — через опір Туреччини. Остання чинить опір через дію на шведській території курдських організацій, яких Анкара вважає терористичними.

Тим часом, у Генштабі назвали напрямки, де ворог перейшов до оборони

Стало відомо, про що йшлося на зустрічі Путіна з міністром оборони Китаю.

А у Німеччині назвали головну причину – чому Путін не досягне своєї мети в Україні.

"Як кризова команда у тривалій місії, G7 минулого року протиставляла російській агресії навпроти один бар'єр за іншим: зимовою допомогою для людей в Україні, антиросійськими санкціями та обмеженням цін на нафту. За нашої підтримки Україна вистояла проти російської енергетичної війни та зимового наступу", — заявила голова німецького МЗС Бербок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини