Головна Новини Політика зовнішня політика В Євросоюзі прокоментували "товарний" указ Путіна щодо ОРДЛО: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

В Євросоюзі прокоментували "товарний" указ Путіна щодо ОРДЛО: подробиці

В ЄС закликають Росію припинити вживати односторонні заходи

24 листопада 2021, 21:50
Поділіться публікацією:

В ЄС  критично відреагували на указ очільника РФ Володимира Путіна, за яким визнано товарні сертифікати з непідконтрольних уряду нашої країни тимчасово окупованих  територій Донецької і Луганської областей. Про це інформує заява прес-секретаря в закордонних справах  Європейської комісії Петера Стано, яка з’явилась  на сайті Європейської служби зовнішніх зв'язків.

В Євросоюзі прокоментували "товарний" указ Путіна щодо ОРДЛО: подробиці

В Європі відреагували на рішення Путін (фото з відкритих джерел)

За оприлюдненою інформацією, європейська спільнота  засуджує цей документ, що підписав очільник РФ 15 листопада, за яким  спрощено торговельні правила, щоб збільшити доступ  товарів з тимчасово окупованих  територій Донецької і Луганської областей.  Він націлений  на те, аби поглибити подальше відокремлення тимчасово окупованих  територій від  нашої країни всупереч цілям Мінських угод.

В Євросоюзі переконані, що  мета  таких російських заходів – призвести до порушень територіальної  цілісності  нашої країни, зокрема, і здійснення митного контролю.  Вони  формують потенціал  для збільшення напруги  і стають на перешкоді   для реалізації  майбутнього  процесу реінтеграції.

Згідно до  опублікованої заяви, представники Євросоюзу закликають  РФ вжити заходи до скасування цього рішення і припинити  практику застосування  вже згадуваних односторонніх  заходів. Адже вони створюють провокативне середовище  для подальшого загострення конфлікту на Донбасі. Тому ЄС  в такій ситуації  буде застосовувати політику невизнання.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Путін і Байден поговорять про Україну без УкраїниМосква і Вашингтон ґрунтовно готуються до зустрічі президентів — одна з тем торкнеться України. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини