Головна Новини Політика зовнішня політика В Європі зізналися, що змушені закуповувати нафту з РФ: як світ виправдовується
commentss НОВИНИ Всі новини

В Європі зізналися, що змушені закуповувати нафту з РФ: як світ виправдовується

Євросоюз нібито не дозволяє Росії заробляти ще більше на енергетичній продукції

28 травня 2022, 22:56
Поділіться публікацією:

ЄС мусить купувати нафту в Кремля, адже росія може знайти інших покупців на інших ринках та продавати їм нафту за вищою ціною. Тоді ця продукція також значно подорожчає і в Європі. Про це заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен в прямому ефірі телеканалу MSNBC.

В Європі зізналися, що змушені закуповувати нафту з РФ: як світ виправдовується

Європа все таки купуватиме російську нафту (фото з відкритих джерел)

Чиновниця також заявила, що потрібно знайти баланс, аби не зашкодити економіці.

"Нам завжди потрібно знайти правильний баланс між тим, щоб не нашкодити нашій економіці занадто сильно... якщо ми з сьогоднішнього дня повністю відмовимося від російської нафти, то він  ймовірно, зможе продати її на світовому ринку, де ціни зростуть, і заробити більше" — заявила фон дер Ляйен.

Варто зазначити, що кілька днів тому голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен мала зовсім іншу думку та позицію. Вона заявляла, що нафтове ембарго — це питання, що може вирішитися за кілька тижнів. Також вона наголошувала, що путін немає мати можливості продавати сировину за вищими цінами. Тобто в ЄС не хотіли, щоб російська нафта, що призначалася для Європі продавалася за вищими цінами на інших ринках.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про нафтова авантюра ПутінаДнями США конфіскували 100 тис. тонн іранської нафти, яку перевозив заарештований у грецькому порту Карістос російський танкер "Лана" у квітні 2022 року. Росія та Іран перебувають під санкціями. США та Європа утримуються від придбання нафти з цих країн, а їх комерційним судам заборонено заходити до американських та європейських портів. Танкер "Лана", який раніше називався "Пегас", належить російській компанії "ПСБ Лізинг", на яку поширюються американські санкції. Нафту планувалося перевантажити до іншого танкера і відправити до США. Судно зайшло до грецького порту під приводом усунення технічних несправностей. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.msnbc.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини