Головна Новини Політика зовнішня політика В Європі закликали Зеленського сміливо йти по шляху Порошенка
commentss НОВИНИ Всі новини

В Європі закликали Зеленського сміливо йти по шляху Порошенка

Це історичне рішення

8 лютого 2021, 11:40 comments1160
Поділіться публікацією:

Президент Литви Гітанас Науседа закликав Президента України Володимира Зеленського продовжити шлях свого попередника Петра Порошенка. Йдеться про посилену інтеграцію України в європейський союз і НАТО. Про це Науседа написав на своєму акаунті в "Twitter".

В Європі закликали Зеленського сміливо йти по шляху Порошенка

Зеленський. Фото: ОП

За його словами, влада України повинна бути твердими в питанні руху країни по курсі євроатлантичної інтеграції.

Президент Литви у своєму пості привітав України з другою річницею прийняття змін до Конституції України, які закріпили стратегічний курс країни в ЄС і НАТО.

Він зазначив, що дане рішення остаточно закріпило геополітичний вибір нашої країни, а Литва активно підтримує всі зусилля України на цьому напрямку. Науседа також побажав Зеленському удачі та сил на цьому шляху.

7 лютого 2019 року Верховна Рада України прийняла законопроект про внесення в Конституцію стратегічного курсу на набуття статусу постійного члена ЄС і НАТО.

Рішення підтримали 334 народних депутати.

Тодішній президент Петро Порошенко заявив, що тільки членство в ЄС і НАТО допоможе Україні отримати гарантії незалежності, а також мир і благополуччя.

Також екс-президент заявляв, що для шляху в ЄС і НАТО необхідно розвивати антикорупційну інфраструктуру, реалізовувати судову реформу, поглиблювати інтеграцію з ЄС і працювати над отриманням плану дій для членства в НАТО.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що перший президент України Леонід Кравчук заявив, що українські військові повинні стріляти у відповідь під час обстрілу з боку бойовиків на Донбасі.

Читайте також умова подачі води до Криму з боку України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

бандерівець

8 лютого 2021, 14:13

для початку вавіану зеленомордому необхідно вибити совок, інфантилізм і наркозалежність з його тупорилої бошки. це робиться або совковою лопатою, або піврічним проживанням в реаліях "рюзьгеміра".


Новини