Головна Новини Політика зовнішня політика В ЄС незадоволені Байденом через його зустріч із Путіним: у чому причина — Daily Express
commentss НОВИНИ Всі новини

В ЄС незадоволені Байденом через його зустріч із Путіним: у чому причина — Daily Express

Американському лідеру нібито дорікають за те, що він не попередив про планування саміту із президентом РФ заздалегідь

10 червня 2021, 14:59
Поділіться публікацією:

Починаючи з п'ятниці, 11 червня, у Європі будуть вирішуватися великі політичні справи. Інакше і бути не може, адже відбудеться саміт представників країн "Великої сімки". Як повідомляють у британському виданні Daily Express, європейські лідери будуть раді побачитися з Джозефом Байденом, проте мають певні претензії до нього.

В ЄС незадоволені Байденом через його зустріч із Путіним: у чому причина — Daily Express

В ЄС могли серйозно "образитися" на Байдена. Фото з відкритих джерел

Британські журналісти, посилаючись на власні джерела, пишуть, що в Євросоюзі могли "затаїти образу" на американського президента через його зайву таємничість. Так, окремі представники ЄС не надто задоволені прийдешнім Женевським самітом, на якому Байден вперше в ролі глави Штатів зустрінеться з Володимиром Путіним.

Європейських політиків нібито не бентежить сам факт зустрічі, але їм категорично не подобається те, що вони були поставлені перед фактом. При цьому міжнародна подія буде відбуватися на "їхній" території — у Швейцарії.

Для протилежного прикладу в Daily Express посилаються на публікацію Politico, де цитували неназваного представника ЄС. Основна думка політика полягала у тому, що Європа часто радиться зі Штатами, перш ніж приймати будь-які рішення. Для прикладу було наведено Білорусь і закриття повітряного простору для авіації цієї держави.

При цьому американці подібними діями нібито не дуже славляться і це не подобається Євросоюзу.

Точно так само і про підготовку виведення американських військовослужбовців з території Афганістану ЄС поінформували лише незадовго до офіційного оголошення від Штатів.

У виданні вважають, що додаткове напруження у відносинах між Європою і США може спостерігатися через те, що адміністрація Білого дому до сих пір не визначилася з кандидатурою свого представника в Євросоюзі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чи може Кремль піти на деякі поступки щодо війни на Донбасі після зустрічі Путіна з Байденом. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, яку роль, на думку експертів, у Женевському саміті відіграє Україна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини