Головна Новини Політика зовнішня політика В дискусії навколо «Північного потоку-2» США різко змінили тон: проект знову під питанням
commentss НОВИНИ Всі новини

В дискусії навколо «Північного потоку-2» США різко змінили тон: проект знову під питанням

У США з'явився новий аргумент проти російського газу

23 серпня 2021, 20:50
Поділіться публікацією:

США в полеміці навколо "Північного потоку-2" акцентували увагу, що добутий в Росії природний газ — "брудний" і шкідливий для навколишнього середовища. До того ж навколо поставок "блакитного палива" з Росії багато шантажу та корупції. Як інформує видання "Коментарі", таку інформацію оприлюднила радник міністра енергетики Олена Зеркаль після участі в переговорах міністрів енергетики США, Німеччини та України на саміті "Кримської платформи", пише "Європейська правда".

В дискусії навколо «Північного потоку-2» США різко змінили тон: проект знову під питанням

Сергій Аксьонов Фото із відкритих джерел

За словами Зеркаль, в Росії не враховують, що є Третій енергетичний пакет, який має ряд обмежувальних норм, які Москва не враховує. У дискусії міністру енергетики ФРН доводилося бути адвокатом російської сторони, пояснюючи, що російський газ не зашкодить екології ЄС.

Зеркаль підкреслює, глава американського міністерства енергетики Дженніфер Грьонхольма була на висоті в цій полеміці. Американці надали убивчі докази того, що російський газ найбрудніший в світі і йому немає рівних за кількістю викидів СО2 в процесі видобутку і транспортування. Український дипломат зазначає, США і Україна в своїх доводах були практично однакові.

Зауважимо, Олена Зеркаль вже неодноразово заявляла, що не дивлячись на готовність Німеччини і США закрити очі на безперешкодний запуск "Північного потоку-2" цей проект може бути заморожений і не відбудеться.

Читайте також на порталі "Коментарі" — відомий журналіст і політичний оглядач Євген Кисельов предметно пояснив, чому проект "Північний потік-2" не варто тих грошей, які в нього вклали, тому що менше, ніж 30 років він стане нікому не потрібним і перетвориться просто на купу металобрухту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини