Головна Новини Політика зовнішня політика В анексованому Криму збираються судити Порошенка і Кравчука: за що
commentss НОВИНИ Всі новини

В анексованому Криму збираються судити Порошенка і Кравчука: за що

Російські окупанти вважають, що два українські президенти відповідальні за «водну блокаду» АРК

20 квітня 2021, 17:07
Поділіться публікацією:

Водопостачання Криму залишається одним із найгостріших питань у ділових взаєминах України і Росії. Нещодавно окупаційна влада Криму заявила про судові позови проти українського уряду за перекриття доступу до питної води.

В анексованому Криму збираються судити Порошенка і Кравчука: за що

Порошенка і Кравчука вважають винними у "водній блокаді" Криму. Фото: president.gov.ua

Нині ж, як повідомляє "Лівий берег", посилаючись на місцеві ресурси, росіяни планують засудити експрезидентів України Леоніда Кравчука і Петра Порошенка.

За словами представника невизнаного Кримського парламенту Володимира Константинова, проти України збираються відкрити кримінальну справу. Причина та ж сама — відмова від подачі водних ресурсів для забезпечення анексованого півострова.

Константинов сказав, що нібито усі необхідні папери і докази вже знаходяться в Слідчому комітеті РФ. Крім загального позову проти держави, окупанти збираються "притягнути до відповідальності" кількох високопоставлених українських політиків.

За словами Константинова, "відповісти особисто" росіяни збираються змусити п'ятого президента України Петра Порошенка і першого очільника незалежної української держави — Леоніда Кравчука. Примітно, що Кравчук, на думку російських окупантів, є затятим "кримофобом".

Також заочно засудженими за "водну блокаду" Криму можуть стати експостпред президента України в АР Крим Борис Бабин і колишній віцепрем'єр півострова Ленур Іслямов.

Володимир Костянтинов упевнений, що припинення водопостачання Криму є знущанням над місцевими жителями. Саме тому, вважає представник нелегітимної влади, безкарність повинні усунути.

Варто зазначити, що вже згаданий Борис Бабин розповідав, що вважає раніше заявлений "позов" проти України виключно пропагандистським жестом окупантів. Більше подробиць шукайте в нашому матеріалі.

Також "Коментарі" повідомляли про те, що міністр оборони РФ Сергій Шойгу зізнався — незаконний кримський "референдум" відбувався під дулами автоматів російських військових.

Крім цього, на порталі ви можете дізнатися, що, на думку експертів, Росія задумала зробити в Керченській протоці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини