Головна Новини Політика зовнішня політика Україну підтримав не лише Захід, а й Схід: нардеп про санкції проти Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Україну підтримав не лише Захід, а й Схід: нардеп про санкції проти Росії

Нардеп розповіла, які міжнародні зустрічі для обговорення ситуації довкола України плануються

22 лютого 2022, 13:45
Поділіться публікацією:

Керівниця постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Марія Мезенцева розповіла, що означають санкції проти самопроголошених республік "ЛДНР" та яким буде подальший зовнішньополітичний курс України. Про це повідомляє кореспондент порталу "Коментарі".

Україну підтримав не лише Захід, а й Схід: нардеп про санкції проти Росії

Верховна Рада, фото з відкритих джерел

За її словами, на парламентському треку Україна продовжує працювати з міжнародними партнерами. 22 лютого вона відправила лист-звернення, який підписали представники всіх політичних партій. В тексті українці звертаються до представників Американського конгресу.

"Сьогодні почалася зустріч наших друзів, представників сенату Литви з іншими партнерами. Вони передадуть наш намір закликати до впровадження на парламентському вимірі так званих градаційних санкцій проти Росії й не чекати підписання документу, який може готуватися в РФ (про визнання незалежності ЛДНР)", — наголосила політикиня.

У четвер, 24 лютого, відбудеться зустріч представників 27 країн-членів Євросоюзу в безпековому форматі, щоб обговорити пакет санкцій проти Росії. На її думку, санкції можуть бути застосовані проти Кремля на цьому тижні.

Марія Мезенцева наголосила, що наших дипломатів порадували реакції колег в ПАРЄ. Досить жорстку позицію висловило керівництво Генасамблеї.

11 березня 2022 року пройде засідання постійного комітету в Берліні, де зустрінуться представники 47 країнами членами Ради Європи для обговорення цієї ситуації, таку готовність підтвердив президент Асамблеї. 

Також вона заявила, що санкції проти потенційних інвесторів до економіки псевдореспублік та тих, хто матиме економічні зв'язки з ЛДНР не достатньо оцінені. Перш за все ці санкції також стосуватимуться Росії, а загалом "географія таких санкцій поширюватиметься на всі країни, які будуть співпрацювати з Росією".

На минулому тижні британський парламент схвалив більш розширений пакет персональних санкцій, які стосуються юридичних осіб, що мають зв'язки з Росією.

Наразі ж Україна наполягає на виконанні міжнародного права, міжнародного гуманітарного права.

"Єдина держава, яка намагається шантажувати колективний Захід, а тепер і схід — це Росія. Міністр закордонних справ Китаю досить неочікувано зазначив на Мюнхенській конференції, що він підтримує територіальну цілісність України і суверенне право держави обирати свій майбутній шлях", — зазначила Мезенцева.

Як повідомляв портал "Коментарі", нардеп висловився про можливість розірвання дипвідносин з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини