Головна Новини Політика рада Нардеп висловився про можливість розірвання дипвідносин з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп висловився про можливість розірвання дипвідносин з Росією

Депутат висловив свою позицію щодо визнання Росією ОРДЛО, питань зовнішньої політики, впливу подій на економіку України

22 лютого 2022, 10:55
Поділіться публікацією:

Під час брифінгу в стінах Верховної Ради нардеп Данило Гетманцев висловив свою думку щодо подальших рішень влади з огляду на визнання Росією незалежності самопроголошених республік ЛДНР.

Нардеп висловився про можливість розірвання дипвідносин з Росією

Данило Гетманцев, фото Facebook

"Обговорюються різні сценарії. Пропозиції також лунають і такого плану (розірвання дипломатичних відносин з Росією — ред.). Я не переконаний в тому, що фракція "Слуга народу" чи навіть парламент повинні мати спрямовувальну роль в питаннях щодо зовнішньої політики і в питаннях військових. Це, за Конституцією, прерогатива президента. Ми можемо або підтримати президента, або ні. В будь-якому випадку лідером в цьому процесі є президент", — наголосив політик.

Також нардеп розкритикував пакети санкцій, які планують ввести США та ЄС проти Росії, сказавши, що це "просто знущання".

"Мені здається що це скоріше імітація ніж реальні дії", — додав він.

Визнання самопроголошених республік Росією нардеп вважає безпрецедентним злочином проти України і навіть проти РФ з боку її політичного керівництва. Щодо того в яких межах ЛДНР будуть оголошені незалежними, то політик говорить, що має бути оприлюднене рішення Державної Думи Росії.

"Почекаємо, здається о 12 годині, має бути рішення їх Держдуми. Побачимо до якого рівня цинізму вони дійшли. Не виключаю будь-яких рішень. Напевно країна, її політичне керівництво, не населення звісно, втратила почуття реальності, зважаючи на це можна очікувати все що завгодно", — пояснив Гетманцев.

За його словами, ми матимемо негативні наслідки для української економіки, однак вони не будуть карколомними. Цього тижня Рада розгляне та можливо ухвалить законопроект за основу та в цілому про додаткове оподаткування газовидобувної галузі. Коли цей законопроект набере чинності бюджет отримає 30 млрд гривень для виплати Мінобороні та інших поточних витрат.

Як повідомляв портал "Коментарі", на лінії розмежування триває загострення ситуації. За минулу добу внаслідок обстрілів загинуло двоє військових, ще 18 отримали різні травми та поранення. Зранку 22 лютого бойовики гатили по населених пунктах Донеччини і Луганщини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

22 лютого 2022, 12:37

Не сильные последствия? 30 ярдов дополнительного налога на газ - это 30 ярдов из кармана населения. То есть по 1000 гривен в год на человека дополнительно к уже десяткам тысяч в год за коммуналку. Таки немного.

Юрій

22 лютого 2022, 11:16

Должен быть полный разрыв дипотношений с РФ.


Новини