Головна Новини Політика зовнішня політика Українцям варто готуватися до референдуму - буде всього одне питання
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям варто готуватися до референдуму - буде всього одне питання

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина пояснила необхідність проведення референдуму щодо вступу України в НАТО

3 вересня 2021, 15:05
Поділіться публікацією:

Референдум щодо членства в НАТО має відбутися в Україні, щоб стати ще одним контраргументом в діалозі з Заходом, коли постане питання про членство України в Альянсі. Як передає видання "Коментарі", таку думку в інтерв'ю порталу "Слово і діло" висловила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина.

Українцям варто готуватися до референдуму - буде всього одне питання

Ольга Стефанишина Фото: Слово і діло

Вона нагадала, що референдум щодо членства в НАТО — це була одна з передвиборних обіцянок Володимира Зеленського. Українцям важливо дати відповідь на питання — підтримують вони членство в НАТО чи ні не тільки для того, щоб подивитися настрої всередині країни, а й для того, щоб мати важливий козир в діалозі з лідерами НАТО, коли буде йти дискусія щодо того — відкривати перед Україною двері чи ні.

Ольга Стефанишина зазначила, мати позицію українського народу в такому важливому питанні дуже важливо, щоб другий раз не наступити на ті граблі, які вже були перед Україною в 2008 році. Тоді нашій країні дорікали через те, що у нас немає більшості, яка була точно за приєднання до НАТО. Тоді Україна не отримала довгоочікуваний ПДЧ саме через те, що у нас, як суспільство, так і політики не мали єдиної точки зору на цей рахунок. Такими аргументами оперували на Заході.

Віце-прем'єр-міністр підкреслила, не в перспективі, а вже зараз українська держава готова для отримання ПДЧ. Рівень співпраці з НАТО вийшов на найвищий рівень, реформування в армії триває. Україна має статус партнера з розширеними можливостями НАТО. Київ є партнером НАТО за всіма міжнародними програмами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський у Вашингтоні заявив, що Україна мало підтримки НАТО і потрібна конкретика щодо членства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини