Головна Новини Політика зовнішня політика Українці отримали можливість подорожувати без віз до ще однієї країни світу
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці отримали можливість подорожувати без віз до ще однієї країни світу

Список країн, куди українці можуть потрапити тільки із закордонним паспортом, розширився

7 квітня 2021, 14:12
Поділіться публікацією:

Попри встановлені коронавірусні обмеження, багатьом українцям хочеться відправитись за кордоном. Уже кілька років як для нашої країни встановлено безвіз з Європейським Союзом, до того ж за наявності закордонного паспорта ми можемо подорожувати в багато інших країн світу. Сьогодні до значного переліку таких держав додалася ще одна, про що повідомив нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко.

Українці отримали можливість подорожувати без віз до ще однієї країни світу

Сент-Вінсент і Гренадіни. Фото із відкритих джерел

Тепер для відвідування невеликої острівної держави Сент-Вінсент і Гренадіни українцям не знадобиться оформлення спеціальної візи. Як зазначено в опублікованому депутатом документі, відповідну домовленість країни обговорили ще в листопаді минулого року. Сьогодні ж, 7 квітня, в Кабміні офіційно підтвердили дієвість такої угоди.

Тепер не тільки українці зможуть побувати на островах, що омиваються Атлантичним океаном, а й громадяни Сент-Вінсент і Гренадін також не потребуватимуть візи для приїзду в Україну.

До слова, морська держава складається із 33 островів, серед яких найбільшим є Сент-Вінсент. Столицею країни є місто Кінгстаун, офіційною мовою проголошена англійська. Довгий час острівна країна була британською колонією. Незалежність Сент-Вінсент і Гренадіни отримали в жовтні 1979 році.

Варто зазначити, що офіційні дипломатичні відносини з цією державою Україна почала будувати з 2019 року.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що з 1 березня українці отримали ще кілька "безвізових" можливостей для подорожей. У переліку "дозволених" країн знаходиться, наприклад, карибська держава Гренада. З повним списком можна ознайомитися в нашому матеріалі.

Також на порталі є інформація про те, чому Україні не варто поки розраховувати на можливість подорожувати без оформлення візи на територію США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини