Головна Новини Політика зовнішня політика Чому не буде безвізу з США - міністр МЗС Дмитро Кулеба назвав причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому не буде безвізу з США - міністр МЗС Дмитро Кулеба назвав причини

Під час телефонної розмови з держсекретарем США питання безвізу не піднімалося, адже, на думку Кулеби, наразі воно нереальне

6 лютого 2021, 21:03 comments1215
Поділіться публікацією:

Дмитро Кулеба у півгодинному інтерв'ю РадіоСвобода розповів про деталі своєї телефонної бесіди із новим держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

Чому не буде безвізу з США - міністр МЗС Дмитро Кулеба назвав причини

Кулеба про розмову з Блінкеном. Фото: джерело

Він повідомив, що у обох країн є політична воля на те, аби відносини між США та Україною розвивалися та поглиблювалися, про це є чітке розуміння та конкретні домовленості.

Під час бесіди піднімалися питання енергетичної сфери, зокрема ставлення країн до "Північного потоку", а також позиції Німеччини з цього питання. За словами Кулеби, у США є свої інтереси в енергетичній сфері Європи, тому давати можливість Німеччині отримати перевагу перед іншими європейськими енергетичними компаніями їм не вигідно. Очільник МЗС відзначив, що позиція США та України щодо "Північного потоку" є тотожною. Також він наголосив на тому, що обговорення "Північного потоку" вже йде у минуле, адже потрібно рухатися вперед до інших джерел енергії.

"Я вже говорив з держсекретарем про майбутнє, про те, як будувати енергетичну безпеку з урахуванням нових технологій: і "зелену" енергетику, і водень той самий, який планує масово використовувати ЄС", — зазначив Кулеба.

Він також повідомив про те, що США та Україна погодилися із важливістю підтримки та розвитку людських контактів, програм для української молоді. Для цього будуть розвиватися так звані програми "мобільності", за якими буде більше можливостей подорожувати до Америки, а американцям — до України.

"Я за те, щоб ставити собі амбітні, але реалістичні цілі. Про безвіз зі США не йдеться. Я, чесно вам скажу, зараз це питання нереальне, щоб його порушити і відразу вирішити", — пояснив міністр.

Телефонна розмова між держсекретарем США Ентоні Блінкеном та міністром МЗС України відбулася 2 лютого, її прокоментували обидва політики. Дмитро Кулеба зазначив, що у відносинах із США починається "новий день", а Блінкен розповів, що поговорити з українським міністром було "чудово".

Раніше "Коментарі" розбиралися, чи впливає США на "Слуг народу",  та які вказівки вони отримують від західних партнерів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини