Головна Новини Політика зовнішня політика Україна зміцнює зв'язки з Африкою: деталі візиту Кулеби до трьох країн
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна зміцнює зв'язки з Африкою: деталі візиту Кулеби до трьох країн

Дмитро Кулеба здійснить візит до Малаві, Замбії та Маврикію для встановлення та розвитку двосторонніх відносин між країнами.

4 серпня 2024, 12:45
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснить закордонні візити з 4 по 8 серпня. Головний український дипломат відвідає Малаві, Замбію та Маврикій. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на пресслужбу МЗС України.

Україна зміцнює зв'язки з Африкою: деталі візиту Кулеби до трьох країн

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

У МЗС України вказують, що очільник дипломатичного відомства Дмитро Кулеба здійснить четверте турне до країн Африки.

"Четверте Африканське турне глави МЗС має на меті продовжити розбудову відносин з країнами Африки. Всі три країни — Малаві, Замбію та Маврикій — міністр закордонних справ України відвідає вперше в історії", — повідомили у пресслужбі МЗС України.

Міністерство закордонних справ вказує, що Кулеба проведе зустрічі та переговори з керівництвом держав, міністрами закордонних справ, діловими та культурними колами у Лілонгве, Лусаці та Порт-Луї.

Основою метою зустрічі стане розвиток двосторонніх відносин на основі поваги та спільних інтересів. У Малаві головні теми переговорів стосуватимуться продовольчої безпеки африканської країни завдяки українському зерну, а також обмін досвідом та технологіями у сфері сільського господарства. У Замбії Кулеба буде говорити про політичний діалог та міжнародну співпрацю. Основою темою візиту до Маврикію буде участь у залучені африканських інвестицій та бізнесу у відбудову та відновлення України.

Також ключовою темою у розмові з усіма країнами стане участь африканських держав у процесі для встановлення справедливого миру в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що повстанці-туареги з території Малі взяли в полон російських найманців з "ПВК Вагнер" та пропонують їх передати Україні.

Також "Коментарі" писали про перші заяви Кулеби під час його візиту до Китаю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини