Головна Новини Політика зовнішня політика Україна готова до переговорів із РФ: перші заяви Кулеби з Китаю
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна готова до переговорів із РФ: перші заяви Кулеби з Китаю

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба перебуває у Пекіні з робочим візитом

24 липня 2024, 11:02
Поділіться публікацією:

Україна готова вести переговори із російською стороною. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час бесіди зі своїм китайським колегою Ван І зробив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Україна готова до переговорів із РФ: перші заяви Кулеби з Китаю

Дмитро Кулеба. Фото: із відкритих джерел

При цьому український топ-дипломат наголосив, що переговори мають бути раціональними, мати практичне значення та орієнтуватися на досягнення сталого світу.

Раніше стало відомо, що Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прибув до Пекіна з робочим візитом. У соціальних мережах урядовець зазначив, що він приїхав до Китаю для розвитку контактів між лідерами двох країн.

Міністр заявив, що планує обговорити з китайським колегою Ван не лише шляхи до миру, а й двосторонні відносини, особливо після розпочатих переговорів України щодо вступу до Євросоюзу.

“Попереду великі, докладні, предметні переговори з китайським колегою Ван І щодо шляхів до справедливого світу. Маємо уникнути конкуренції мирних планів. Дуже важливо, що Київ та Пекін ведуть прямий діалог та обмін позиціями", – зазначив Кулеба.

Кулеба також висловив думку, що переговори можуть допомогти Китаю краще зрозуміти Україну, особливо у контексті її бажання наблизитися до Європи. Цей візит підкреслює спроби України знайти надійних партнерів та важливість міжнародної підтримки у вирішенні конфліктів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у чому важливість візиту Кулеби до Китаю: як це може позначитися на війні України. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю детально проаналізували ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – державний департамент США прокоментував візит міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби до Китаю та назвав важливою безпосередню комунікацію, щоб у Пекіні безпосередньо дізнавалися про втрати та збитки від війни, розв'язаної РФ. Про це заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини