Головна Новини Політика зовнішня політика Україна "заслуговує на членство в ЄС": Зеленський з лідерами Польщі та Литви підписав спільну декларацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна "заслуговує на членство в ЄС": Зеленський з лідерами Польщі та Литви підписав спільну декларацію

Польща та Литва кажуть, що Україна заслуговує на статус кандидата в ЄС через "сучасні виклики безпеці"

23 лютого 2022, 16:47
Поділіться публікацією:

Україна заслуговує на отримання статусу кандидата в Євросоюз, і Польща та Литва підтримають її в цьому, йдеться у спільній з президентом України декларації президентів двох країн, Польщі та Литви, у середу, 23 лютого. Про це повідомляє Reuters.

Україна "заслуговує на членство в ЄС": Зеленський з лідерами Польщі та Литви підписав спільну декларацію

Президент України Володимир Зеленський проводить спільну прес-конференцію з президентом Польщі Анджеєм Дудою та президентом Литви Гітанасом Науседою в Києві - Reuters

"Ми наголошуємо, що, враховуючи значний прогрес у виконанні Угоди про асоціацію та внутрішні реформи, а також поточні виклики безпеці, Україна заслуговує статусу кандидата в ЄС, і Литва та Польща підтримуватимуть Україну у досягненні цієї мети", – йдеться у декларації.

Декларацію підписали в Києві президент України Володимир Зеленський, президент Польщі Анджей Дуда та президент Литви Гітанас Науседа.

Спільна декларація закликає міжнародне співтовариство до "швидкого введення" "потужних" санкцій проти Росії, включаючи заходи щодо газопроводу "Північний потік-2" між Росією та Німеччиною.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Латвії запропонували залишити росіян без європейських віз. Глава міжнародного комітету Сейму Латвії Ріхард Колс висловив пропозицію про зупинення видачі туристичних віз ЄС громадянам Російської Федерації. Крім того, Колс заявив про необхідність запровадження фінансово-економічних санкцій проти РФ.

Також "Коментарі" писали, що Ердоган висловився про непростий вибір між Україною та Росією. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що через українсько-російське протистояння Анкара опинилася перед непростим вибором – з одного боку – Росія, з другого – Україна. З обома країнами налагоджено тісне співробітництво. Тому найближчим часом Туреччина не планує запроваджувати санкції проти РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини