Головна Новини Політика зовнішня політика Україна закликає Захід продовжити тиск на Москву через вторгнення РФ до Грузії
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна закликає Захід продовжити тиск на Москву через вторгнення РФ до Грузії

МЗС України закликає міжнародне співтовариство продовжити чинити тиск на Росію для деокупацію грузинських територій Абхазії і Південної Осетії

8 серпня 2021, 20:58
Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ України закликає все міжнародне співтовариство і весь цивілізований світ продовжити тиск на Москву, поки території Абхазії і Південної Осетії не будуть повернуті під контроль Грузії. Як інформує видання "Коментарі", про це йдеться в заяві МЗС України у зв'язку з річницею агресії Росії проти Грузії.

Україна закликає Захід продовжити тиск на Москву через вторгнення РФ до Грузії

Прапори України і Грузії - фото Українська правда

У заяві йдеться про те, що Київ закликає весь цивілізований світ і далі ставити Росію перед фактом, що варто виконати свої ж гарантії щодо припинення збройної агресії від 12 серпня 2008 року. Крім припинення агресії Росія повинна вивести своїх армійців з Абхазії і Південної Осетії, забрати всю військову техніку і повернути ці грузинські землі під контроль офіційного Тбілісі.

В МЗС акцентують увагу на тому, що тільки Росія несе відповідальність за катастрофічну гуманітарну ситуацію на цих територіях і повинна зробити все, щоб правозахисні організації мали доступ на окуповані території, де сьогодні заправляє Росія. Варто нагадати, що 13 років тому 8-го серпня російські збройні сили вторглися на територію суверенної держави Грузія після наміру офіційного Тбілісі почати контролювати території самопроголошених республік Південна Осетія і Абхазія. На сьогоднішній день абсолютно всі держави в світі, за винятком лише декількох країн, а саме Росії, Венесуели, Нікарагуа і Науру, називають землі Південної Осетії Абхазії такими, які сьогодні окупувала Росія.

Читайте також на порталі "Коментарі" матеріал про те, що Грузія вже готова до вступу в НАТО, Україна ще має зачекати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини