Головна Новини Політика зовнішня політика Україна заявила про втручання Угорщини у вибори: подробиці скандалу
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна заявила про втручання Угорщини у вибори: подробиці скандалу

У МЗС був викликаний посол Угорщини в Україні

26 жовтня 2020, 16:15
Поділіться публікацією:

Під час місцевих виборів розгорівся скандал між Україною та Угорщиною. Сьогодні, 26 жовтня, МЗС України вручило послу Угорщини в Україні Іштвану Ійдярто ноту протесту, йдеться у повідомленні міністерства.

Україна заявила про втручання Угорщини у вибори: подробиці скандалу

Причина, кажуть в МЗС, факти політичної агітації угорських офіційних осіб на користь однієї з політичних партій на місцевих виборах України 25 жовтня. Йдеться про те, що міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто закликав угорців, які живуть на Закарпатті, підтримати на місцевих виборах політичну силу КМКС "Партія угорців України". Про це він написав на своїй сторінці в Facebook прямо в день виборів. Висловив він підтримку і на користь чинного мера Берегово.

Українська сторона рішуче виступила проти такої прямої агітації. У МЗС заявили, що публічні заяви офіційних осіб Угорщини, особливо у день виборів, коли зобов’язує виборча тиша, із закликами до українців угорського походження голосувати за певну партію – неприпустимі.

Зазначається, що дії угорських посадовців суперечать статті 60 Закону України "Про місцеві вибори", а також статті 57 Виборчого кодексу України, якими заборонено іноземцям брати участь у передвиборчій агітації.

"Міністерство вкотре закликало угорську сторону поважати законодавство України і не вчиняти кроків, які свідчать про пряме втручання у внутрішні справи України та не відповідають добросусідському характеру українсько-угорських відносин", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ЦВК оголосила кінцеві дані щодо явки на виборах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини