Головна Новини Політика зовнішня політика Україна візьме участь в миротворчій місії в Боснії
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна візьме участь в миротворчій місії в Боснії

Україна направить національний персонал для підтримки партнерів в рамках миротворчої місії "Алтея"

30 липня 2021, 22:22
Поділіться публікацією:

Україна відправить своїх миротворців до Боснії та Герцеговини в межах місії Європейського Союзу "Алтея". Відповідне рішення було прийнято під час засідання РНБО на Донбасі. Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

Україна візьме участь в миротворчій місії в Боснії

Олексій Данілов. Фото: Epravda

Під час засідання було прийнято рішення стосовно того, що Україна направить національний персонал для підтримки партнерів в рамках миротворчої місії "Алтея".

Операція "Алтея" полягає у нагляді за військовим виконанням Дейтонської мирної угоди 1995 року на території Боснії і Герцеговини.

Раніше "Коментарі" писали, що в результаті нападу 4 людини вбиті, ще кілька поранені. 2 квітня джихадисти атакували табір Монопрофільної комплексної місії Організації Об'єднаних націй по стабілізації в Малі (MINUSMA) в місті Агелоке, в окрузі Тессаліт, які знаходиться північному сході країни. Для евакуації поранених миротворців із зони обстрілу була використана авіація. Як говориться в повідомленні місії ООН, напад терористів було відбито з втратами для нападників. Поки жодна з організації не взяла на себе відповідальність за інцидент.

Також, згідно з підрахунками Управління Верховного комісара ООН з прав людини, загальна кількість жертв в результаті конфлікту на сході нашої країни становить 42,500 — 45,500 тисячі осіб.

З цього числа: • 13,200-13,400 — загиблі (хоча і меншою мірою 3 3901 цивільна особа, близько 4 200 українських військових, і, як мінімум, 5 800 осіб перебувають у збройних групах); • 29 600-33 600 — були поранені (7 000-9 000 цивільних осіб, 9 800-10 800 військових України, та 12 800-13 800 осіб перебувають у збройних групах).

Також портал "Коментарі" вже інформував про те, що в США назвали перешкоду для закінчення війни на Донбасі. Спікер посольства США в Україні Деніел Ленгенкемп підкреслив, що завершення війни має відбутися завдяки дипломатичним зусиллям усіх боків, в тому числі та Росії, яка відповідальна за початок протистояння.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини