Головна Новини Політика зовнішня політика Сі Цзіньпін в Москві: перші заяви
commentss НОВИНИ Всі новини

Сі Цзіньпін в Москві: перші заяви

У питаннях війни в Україні Китай покищо дотримується нейтралітету

20 березня 2023, 16:50 comments2634
Поділіться публікацією:

Лідер КНР Сі Цзіньпін прибув сьогодні літаком до Москви. Його перші заяви вже цитують інформаційні агентства. Загалом, лідер КНР та президент РФ під час протокольної зустрічі обмінялись компліментарними спічами, назвавши один одного друзями та запевнили один одного у взаємній повазі. Про це повідомляють "Коментарі".

Сі Цзіньпін в Москві: перші заяви

Сі Цзіньпін говорить в Москві про "вічну дружбу"

- Я знаю, що наступного року в вашій країні відбудуться чергові президентскі вибори. Завдяки вашому сильному керівництву за останні роки Росія досягла значних успіхів у справі досягнення успіхів і процвітання країни. Впевнений, що російський народ сильно вас підтримає у ваших добрих починаннях, — заявив Сі Цзіньпін, звертаючись до Путіна. Також він додав, звертаючись до російського диктатора: "Шановний президент Путін, я завжди називаю вас моїм дорогим другом".

"Китай приділяє багато уваги розвитку китайсько-російських відносин, оскільки в цьому є своя історична логіка. Оскільки ми з вами є найбільшими сусідніми країнами, ми з вами є партнерами всеохопної стратегічної співдружності, і саме цей статус визначає те, що між нашими країнами повинні тісні відносини", — також заявив голова КНР.

В свою чергу, Путін не поскупився на компліменти, похваливши мирний план КНР щодо врегулювання війни в Україні:

"Пане голово, любий друже, ласкаво просимо до Росії, до Москви. Радий можливості вже особисто привітати вас із обранням на пост глави китайської держави", — заявив Путін, звертаючись до китайського гостя. — "Ми завжди відкриті до переговорного процесу, ми обговоримо всі ці питання, зокрема і ваші ініціативи, до яких ми ставимося, безперечно, з повагою. У нас дуже багато спільних задач, цілей. Знаю, що ви особисто, всі наші китайські друзі, велику увагу приділяєте розвитку наших відносин велику увагу".

Напередодні в "Російській газеті" вийшла програмна стаття Сі Цзіньпіна, в якій він зокрема торкнувся і питання "української кризи". Про що говорить  ця стаття прокоментували українські експерти.

Також експерти передбачили, чого саме чекати від зустрічі лідерів РФ та Китаю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини