Головна Новини Політика зовнішня політика «Україна таких громадян не знає»: Кравчук прокоментував участь «ДНР» і «ЛНР» у переговорах ТКГ
commentss НОВИНИ Всі новини

«Україна таких громадян не знає»: Кравчук прокоментував участь «ДНР» і «ЛНР» у переговорах ТКГ

Росія не хоче переносити переговори з Мінська, тому що це невигідно представникам ОРДЛО, каже політик

10 квітня 2021, 12:02
Поділіться публікацією:

Дипломатична робота Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу тимчасово перебуває в тупику. Причина  у відмові України продовжити переговори на білоруській території. РФ, у свою чергу, відмовилася від перенесення зустрічей до інших країн. Як із цим можуть бути пов'язані представники так званих "ЛДНР", розповів керівник вітчизняної делегації в ТКГ Леонід Кравчук, повідомляють "Факти".

«Україна таких громадян не знає»: Кравчук прокоментував участь «ДНР» і «ЛНР» у переговорах ТКГ

Кравчук називає позицію Росії абсурдом. Фото: Апостроф

На думку політика, запропонована ним раніше зміна Білорусі на Польщу є досить умовною. З таким самим успіхом ТКГ могла б "переїхати" до Фінляндії або Швейцарію. Однак жоден із цих варіантів, підкреслює Кравчук, не влаштує РФ. І в першу чергу тому, що це ускладнить "проштовхування" прямого діалогу України і так званих "ДНР" та "ЛНР".

Як пояснює Леонід Кравчук, представники ОРДЛО просто не зможуть потрапити ні в одну із європейських країн. Все тому, що вони не є громадянами жодної з офіційно визнаних держав. Більш того, політик наполягає на тому, що якщо бойовики "республік" ідентифікують себе, як російські громадяни, то нехай Росія з ними і розбирається. Українська ж держава, за словами Кравчука, "таких громадян не знає".

В цілому ж, стверджує глава нашої делегації, позиція РФ — досить ясна. Адже російська сторона вже неодноразово намагалася себе показати, як "посередника", а не сторону військового конфлікту на Донбасі. Леонід Кравчук називає таку поведінку абсурдом, адже подібних повноважень — нібито допомогти українцям з конфліктом — Росії ніхто не надавав.

Також глава нашої делегації додав, що на сьогодні не може точно сказати, в якій би країні могли відновитися "фізичні", а не віртуальні переговори ТКГ. Для цього необхідно провести ряд консультацій, щоб дізнатися, хто з міжнародних партнерів України здатний підтримати таке рішення.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, які причини, за словами Кравчука, змусили Путіна загострити конфлікт на Донбасі.

Також на порталі ви можете дізнатися, чи посприяє миру на Донбасі майбутня зустріч президента Зеленського з главою Франції Макроном.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини