Головна Новини Політика зовнішня політика Кравчук назвав причини активізації Росії на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Кравчук назвав причини активізації Росії на Донбасі

У Росії немає можливості і прав впливати на те, що відбувається у світі, впевнений політик

10 квітня 2021, 10:55
Поділіться публікацією:

Ескалація військового конфлікту у лінії розмежування на Донбасі вже не перший тиждень перебуває на слуху у більшості українців. На думку очільника української делегації в ТКГ з питань Донбасу Леоніда Кравчука, є кілька причин для активізації російських бойовиків. Точку зору політика повідомляють "Факти".

Кравчук назвав причини активізації Росії на Донбасі

Кравчук вважає, що Росію загнали в куток. Фото: РИА Новости

Як стверджує Кравчук, весь цивілізований світ нарешті зрозумів, що чекати миру від РФ і президента Путіна не має сенсу. Ще за президента Дональда Трампа багато американців, впевнений політик, були впевнені — Росія піде на демократичні зміни в країні. Втім, тривале очікування продемонструвало помилковість таких очікувань.

Екс-президент України говорить, що Росію катастрофічно не влаштовує нинішня позиція Штатів. Це і особиста позиція Джозефа Байдена, і безліч економічних санкцій, які посилилися в останні місяці, й інші обмеження. За словами Леоніда Кравчука, російська агресія в Україні посунула РФ із позиції лідируючих світових держав.

Важливим моментом, вважає Кравчук, є і те, що Америка обіцяє глобальну підтримку українцям. Це не може не дратувати російський уряд.

Також представники багатьох європейських країн підтримали створення Кримської платформи — міжнародного механізму для деокупації півострова Крим. Леонід Кравчук наголошує, що РФ реагує на подібне вельми агресивно — типу АРК є російською територією, і будь-яке зазіхання на неї незаконні. При цьому Росія більше не здатна, як раніше, впливати на світову політику, щоб домогтися бажаного.

Крім цього впливає на події і згасаюча російська економіка, впевнений Кравчук. Через світові санкції Росія втрачає мільярди доларів, що змушує їх уряд "показувати зуби". Леонід Кравчук порівнює РФ із ведмедем, загнаним у кут. Начебто у безвихідній ситуації звір стає небезпечним. Водночас політик упевнений: все, на що зараз здатний Путін — це робити гучні заяви. Якісь дії, що підкріплюють слова, також можуть відбутися, але Кравчук не вважає, це Росія піде на це.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що представники російського політикуму продовжують підкріплювати словесними погрозами умовне "брязкання зброєю" своєї армії на кордоні з Україною. Через що може спалахнути чергове загострення, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Також на порталі знайдеться думка The Washington Post про те, що Путіна спочатку турбують наростаючі проблеми всередині Росії. Війна з Україною — це спроба приховати недоробки, вважають журналісти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Андрей

10 квітня 2021, 16:24

Почему Кравчук не сидит в тюрьме?


Новини