Головна Новини Політика зовнішня політика Україна розкритикувала декларацію G20 про війну
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна розкритикувала декларацію G20 про війну

"Двадцятка" ухвалила декларацію, в якій не називає Росію агресором щодо України

9 вересня 2023, 19:51
Поділіться публікацією:

Представник МЗС України Олег Ніколенко розкритикував декларацію G20 про війну в Україні. Про це повідомляють "Коментарі".

Україна розкритикувала декларацію G20 про війну

МЗС України вніс свої правки в декларацію G20

"Україна вдячна партнерам, які намагалися включити в текст сильні формулювання, — зазначив Олег Ніколенко. — Водночас в частині щодо агресії Росії проти України Групі двадцяти немає чим пишатися. Очевидно, що участь української сторони дозволила би учасникам краще зрозуміти ситуацію. Принцип "нічого про Україну без України" залишається ключовим як ніколи".

Олег Ніколенко вніс правки в текст підсумкової декларації, які відображають українське бачення реалій. За словами представника МЗС України, таким чином вони виглядають "більш наближеними до реальності". 

Так формулировку "война в Украине", он заменил на "война против Украины". А слова "украинский кризис" на "агрессивная война России против Украины".

У Росії пом'якшені формулювання декларації G20, які не покладають виключну провину за війну в Україні на РФ, сприйняли як свою перемогу та перемогу "глобального Півдня" над "колективним Заходом".

Тим часом, стало відомо, на чому наполягав Байден на саміті G20. Багато країн, особливо Глобального Півдня, не були впевнені в необхідності посилити військову підтримку України і посилити покарання Росії.

У Путіна відповіли, чи готові на компроміс Заходу заради продовження зернової угоди. Дмитро Пєсков заявив, що Кремль буде готовий повернутися до "зернової угоди" лише після виконання всіх так званих "домовленостей".

А НАТО тренується відбивати напад на одну з країн. Згідно з легендою навчань, противник заблокував торгове судно, внаслідок чого стався напад на кораблі НАТО та подальша ескалація. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

9 вересня 2023, 19:47

Фактично G20 визнала обидві сторони рівними у конфлікті. Не дивно. Ото вереску буде! Це конфлікт в середині одного слов'янського православного цілого. Зі спільною історією вірою лайкою культурою корупцією агресивністю неонацизмом бізнесовими інтересами радянсько-російськими автівками ... Суперечка за вплив банд Карлів над територіями. Засліплені юдейськими пастухами, стада фанатичних овец юдейського Бога, вбивають один-одного за те, чим буде користуватись верхівка. Коли в останнє так було, щоб після приходу до влади карлика від божого народу, за 2 роки буде вбито мільйон?


Новини