Головна Новини Політика зовнішня політика НАТО тренується відбивати напад на одну з країн
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО тренується відбивати напад на одну з країн

Згідно з легендою навчань, противник заблокував торгове судно, внаслідок чого стався напад на кораблі НАТО та подальша ескалація

9 вересня 2023, 18:34
Поділіться публікацією:

НАТО розпочинає масштабні навчання в Балтійському морі. Про це повідомляють "Коментарі". Навчання "Північне узбережжя" проходить біля берегів Естонії та Латвії.

НАТО тренується відбивати напад на одну з країн

Навчання НАТО на Балтиці

Як повідомляє міноборони Німеччини, одним із сценаріїв, що відпрацьовуються під час цих маневрів, стане ймовірна блокада противником торговельного судна, результатом якої стає напад на кораблі Альянсу та подальше загострення ситуації. За даними бундесверу, планується відпрацювати дії союзників у ситуації, коли на одну з країн НАТО скоєно напад, у відповідь на який задіяні підрозділи НАТО біля узбережжя Балтійського моря з використанням кораблів, літаків та десантних частин.

Маневри триватимуть два тижні. У них беруть участь близько 30 кораблів і понад 3000 військовослужбовців з усіх країн НАТО, розташованих в районі Балтійського моря, і військово-морські підрозділи США, Канади, Нідерландів, Бельгії та Франції, а також Швеції, яка поки не є членом НАТО.

Нагадаємо, що в НАТО неодноразово висловлювалися побоювання через вразливість балтійських членів Альянсу — Литви, Латвії та Естонії. У разі встановлення Росією та Білорусією контролю над стокілометровою зоною Сувалського коридору, який відокремлює Білорусь від Калінінградської області РФ, країни Балтії можуть опинитися віч-на-віч з армією Росією. Тому, зазначали аналітики, для НАТО важливий не лише захист Сувалського коридору, а й відпрацювання можливої підтримки Естонії, Латвії та Литви з моря, на випадок можливої агресії Росії.

Тим часом, цілі України більше не збігаються з її партнерами: що сталося і як далі бути. Незважаючи на скептичні настрої на Заході, український контрнаступ отримуватиме стільки підтримки, скільки буде потрібно.

G20 погодив спільну декларацію: є компроміс щодо війни в Україні. Лідери закликають дотримуватися Статуту ООН та утримуватися від використання ядерної зброї.

А Зеленський заявив про важливість спорту: "Треба щоб росіяни нас боялися".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини