Головна Новини Політика зовнішня політика Україна приєдналася до ще одного механізму ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна приєдналася до ще одного механізму ЄС

До Механізму цивільного захисту ЄС

21 квітня 2023, 09:43
Поділіться публікацією:

Україна стала 36 державою-учасницею Механізму цивільного захисту ЄС — ініціативи, через яку українцям надійшли тисячі тонн гуманітарної допомоги під час повномасштабної війни, розв'язаної РФ. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на пресслужбу Європейської Комісії.

Україна приєдналася до ще одного механізму ЄС

Україна - це Європа

Підписання угоди про приєднання відбулося під час візиту Комісара ЄС з питань гуманітарної допомоги та управління кризовими ситуаціями Янеза Ленарчича у Київ. З українського боку документ підписав міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає DW. Через цей механізм ЄС направляв Україні екстрену допомогу від початку повномасштабної війни, розв'язаної РФ, зокрема понад 88 тисяч тонн обладнання, продуктів харчування та медикаментів, а нещодавно — більше тисячі генераторів, зазначили в Єврокомісії.

"Тепер, будучи повноправним членом, Україна також зможе направляти допомогу через Механізм у той час, коли інша країна опиниться в кризовій ситуації", — йдеться у повідомленні.

"З 2022 року Механізм забезпечив Україні тисячі тонн гуманітарної допомоги, тепер Україна також матиме місце за столом", — прокоментував підписання угоди глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас в Twitter.

Крім того, Єврокомісія оголосила про виділення додаткових 55 мільйонів євро гуманітарної допомоги Україні на додаток до 145 мільйонів євро, вже наданих на початку цього року. Як зазначили в пресслужбі ЄК, це фінансування спрямують на підготовку до наступної зими. З моменту створення у 2001 році Механізм цивільного захисту ЄС був задіяний у більш ніж 600 надзвичайних ситуаціях та кризах в ЄС та за його межами. Він спрямований на зміцнення співпраці між 27 країнами ЄС і дев'ятьма державами-учасницями, серед яких Ісландія, Норвегія, Сербія, Північна Македонія, Чорногорія, Туреччина, Боснія і Герцеговина, Албанія і відтепер Україна, у сфері цивільного захисту з метою покращення запобігання, готовності та реагування на катастрофи.

Тим часом, Зеленський розповів, яке рішення союзників українці просто не зрозуміють.

Республіканці вимагають від Байдена припинити допомогу Україні.

А у Міноборони РФ зізналися, що росіяни зізналися, що самі бомбардували Білгород.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини