Головна Новини Політика президент Зеленський розповів, яке рішення союзників українці просто не зрозуміють
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, яке рішення союзників українці просто не зрозуміють

Президент Зеленський заявив, що ніхто не зрозуміє, якщо у Вільнюсі не пролунає запрошення України до НАТО

21 квітня 2023, 09:00
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський очікує, що на саміті НАТО у Вільнюсі влітку Україну офіційно запросять стати членом Північноатлантичного альянсу. Як передає видання "Коментарі", про це глава держави сказала у своєму традиційному відеозверненні до українців.

Зеленський розповів, яке рішення союзників українці просто не зрозуміють

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

Володимир Зеленський зазначив, що обговорював із генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом у Києві захист України, "захист всього міжнародного порядку, заснованого на правилах", та захист життя.

Також йшлося про майбутні зустрічі у форматі "Рамштайн" та саміт Північноатлантичного альянсу.

"Готуємось до зустрічі "Рамштайн", і позиція пана Столтенберга є важливою. Готуємося до наших активних дій на фронті: вони неминучі. Готуємось до саміту НАТО у Вільнюсі, який запланований на літо цього року. Але його зміст опрацьовується вже зараз саме на таких зустрічах" , у контактах різного рівня, які ми ведемо з нашими партнерами, ні більшість українців, ні більшість європейців, ні більшість жителів усього простору НАТО не зрозуміють лідерів Альянсу, якщо на цьому саміті у Вільнюсі не прозвучить заслужене політичне запрошення для України до Альянсу", – наголосив лідер українців.

Він наголосив, Україна все зробила для того, щоб заявку Києва було підтримано.

За словами Зеленського, внесок українських воїнів у європейську та євроатлантичну безпеку зараз найбільший, бо вони "життям захищають свободу".

Читайте також на порталі "Коментарі" — у четвер, 20 квітня, відбувся неанонсований візит генсека НАТО Єнса Столтенберга до України. Це перший його приїзд до нашої країни з початку широкомасштабного російського вторгнення. Президент Володимир Зеленський під час переговорів із головою Північноатлантичного Альянсу порушив питання необхідності прискорення військової допомоги Україні, а також гарантій безпеки нашій країні на шляху до НАТО. У свою чергу, у Кремлі заявили, що недопущення вступу України до НАТО, як і раніше, залишається однією з цілей так званої "спецоперації". Чому Столтенберг саме зараз відвідав Україну? Чи можливі якісь кардинальні зміни під час російсько-української війни після цього візиту? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини