Головна Новини Політика зовнішня політика Україна поза G20: Кулеба розповів, чому не все ще втрачено
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна поза G20: Кулеба розповів, чому не все ще втрачено

Дмитро Кулеба заявив, що Україна працює над взаємодією з G20, щоб її голос там почули

17 серпня 2023, 13:17 comments2868
Поділіться публікацією:

Продовжується робота над "певним форматом взаємодії з G20", щоб позицію України на саміті було почуто. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Україна поза G20: Кулеба розповів, чому не все ще втрачено

Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

Телеведучі поцікавилися у Дмитра Кулеби, чому Росію запросили на саміт G20, а Україну – ні. На це міністр відповів, що Росія сьогодні є повноцінним членом G20, її звідти ніхто не виключав. Є ще один момент – Індія та РФ – це досить тісні партнери.

Крім того, Кулеба додав: "Не факт, що Путін ще туди поїде".

Відповідаючи на запитання, які кроки має намір робити Україна, аби потрапити на саміт G20, дипломат сказав, що "з Індією є діалог, рівень комунікації".

"Представник Індії брав участь в останній зустрічі в Саудівській Аравії, як і представник Китаю, що дуже розлютило росіян. Ми працюємо над, скажімо так, певним форматом взаємодії з G20, щоб голос України там був почутий", — зазначив Дмитро Кулеба.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна не має наміру відмовлятися від своїх територій для вступу до НАТО. Генсек альянсу Єнс Столтенберг має ясну позицію щодо України. Про це в ефірі "Сніданку з 11" заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Також видання "Коментарі" повідомляло – висловлена головою канцелярії генерального секретаря НАТО Стіаном Єнсеном ідея, щоб Україна відмовилася від частини територій, задля набуття членства в Альянсі викликала передбачуваний резонанс. Їй зацікавилися у Росії, а в Україні жорстко розкритикували. При цьому в самому НАТО запевняють, що всі країни-члени блоку єдині у своїй позиції щодо повної підтримки суверенітету та територіальної цілісності України. Але, як відомо, диму без вогню немає. Чому з'явилася (і вже не вперше) подібна вбивча для України та демократичного світу пропозиція? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини