Головна Новини Політика зовнішня політика Україна потребує участі третьої країни для звільнення цивільних із полону, - Кулеба
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна потребує участі третьої країни для звільнення цивільних із полону, - Кулеба

Глава МЗС пояснив, що залучення третьої країни дозволяє використати "дипломатію маятника" з Росією

29 серпня 2023, 10:37
Поділіться публікацією:

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна у питанні звільнення цивільних із російського полону потребує залучення третьої країни. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву міністр закордонних справ України зробив під час інтерв'ю "Еlmundo".

Україна потребує участі третьої країни для звільнення цивільних із полону, - Кулеба

Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

Глава МЗС зазначив, що залучення третьої країни дозволяє використати "дипломатію маятника" з Росією. Він зазначив, що це дуже важливо у питанні захисту людських життів.

"Питання цивільних заручників — це велике страждання, і тому ми щодня намагаємося звільнити цих людей, цей процес відрізняється від обміну військовополонених", — сказав Кулеба.

Читайте також на порталі "Коментарі" — голова ГУР Міноборони України Кирило Буданов розповів, що Україна має значно менше так званого "обмінного фонду", ніж у Росії. Тому що в перші дні вторгнення Російська Федерація нахопила тут страшну кількість заручників, у тому числі цивільних, пенсіонерів силових структур, просто людей, які вважали, що є хтось страшний для них, ну і так далі. Тому наші цифри, на жаль, нижчі. Потрібно це розуміти, пояснив Буданов.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю Наталі Мосейчук в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив низку цікавих заяв. Так, він зазначив, якщо Україна зможе мінімізувати жертви, то готова воювати за приклад Ізраїлю. Пояснив, чому ми не переносимо основних бойових дій на територію Росії. Розповів, які гарантії безпеки від партнерів розраховує наша країна. Зізнався, що хоче прирівняти корупцію до держзради на час воєнного стану, а також – що не планує, попри заклики Заходу, проводити вибори під час війни. Про що говорять ці заяви? Які позитивні та негативні моменти є в даному інтерв'ю? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини