Головна Новини Політика зовнішня політика Україна отримає 88 мільйонів фунтів фінансової допомоги від Великобританії – Зеленський та Джонсон
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримає 88 мільйонів фунтів фінансової допомоги від Великобританії – Зеленський та Джонсон

Вищі представники держав провели зустріч у Києві, 1 лютого

2 лютого 2022, 04:00
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський та Прем'єр-міністр Великобританії після переговорів оголосили, що Україна отримає новий пакет фінансової допомоги. Про це повідомляє пресслужба ВП. Вищі представники держав провели зустріч у Києві, 1 лютого, для обговорення питань протистояння російської агресії та поглиблення подальшого стратегічного партнерства. Так, згідно із спільною заявою, Великобританія зацікавлена в енергетичній незалежності України і має намір підтримувати її "зелену" трансформацію. Тому Прем'єр-міністр Джонсон оголосив про пакет нової фінансової допомоги у розмірі 88 мільйонів фунтів стерлінгів.

Україна отримає 88 мільйонів фунтів фінансової допомоги від Великобританії – Зеленський та Джонсон

Зеленський та Джонсон - фото з відкритих джерел

Щодо питання військової безпеки, Сполучене Королівство і надалі віддано "незалежності та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів".

“Сполучене Королівство стоїть пліч-о-пліч з Україною перед російською агресією, яка триває і становить загрозу миру та безпеці в регіоні, підриває глобальний порядок. Лідери наголосили, що право кожного українця є визначати своє майбутнє”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо,  прем'єр-міністр Борис Джонсон у вівторок, 1 лютого, відвідає Україну. Які очікування від цього візиту? Що можна сказати про відносини Києва та Лондона останнім часом? Нова вісь Україна-Польща-Великобританія може стати ефективним оборонним союзом У політолога, професора кафедри міжнародних відносин НАУ Максима Ялі очікування від візиту Бориса Джонсона до України – найпозитивніші. Він також звертає увагу, що буквально вчора глава МЗС Великої Британії внесла до парламенту законопроект про санкції проти найближчого оточення Путіна у разі нової військової агресії.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини