Головна Новини Політика зовнішня політика Україна може розірвати дипломатичні відносини з ще однією країною: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може розірвати дипломатичні відносини з ще однією країною: яка причина

Якщо передача іранських ракет до Росії підтвердиться, Україна може розірвати дипломатичні відносини з Іраном.

11 вересня 2024, 11:55
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністерство закордонних справ України відреагувало на інформацію про можливі поставки балістичних ракет з Ірану до Росії. Речник МЗС Георгій Тихий заявив, що це буде мати руйнівні наслідки для українсько-іранських відносин, зокрема може сприяти їх дипломатичному розриву.

Україна може розірвати дипломатичні відносини з ще однією країною: яка причина

Україна погрожує розірвати дипломатичні відносини з Іраном. Фото з відкритих джерел

Речник МЗС Георгій Тихий виступив під час брифінгу, де відреагував на можливі поставки іранських ракет до РФ. За його словами, "Україна висловила свою жорстку позицію" та оголосила про "руйнівні наслідки" для Ірану, якщо ця інформація підтвердиться.

Також Тихий відповів на питання журналістів "Уніан" про можливість розірвати дипломатичні зв’язки з Іраном.

"Я не буду уточнювати зараз, що саме мається на увазі під руйнівними наслідками, щоб не послаблювати дипломатичну позицію. Але, можу сказати, що усі опції, включно з тою, яку ви назвали (розірвання дипвідносин), є на столі. Якщо дійсно, ця передача відбулася, і факт такого застосування буде зафіксований, ... то, відповідно, будуть наставати наступні наслідки", — сказав Тихий.

Речник МЗС України наголосив, що поставки іранських балістичних ракет виходять за межі українсько-іранських чи російсько-іранські відносини. За його словами, це прямі загрози для Європи та Близького Сходу.

"Щонайменше два регіони під загрозою через цю посилену військово-технічну співпрацю. Тому ми закликаємо наших партнерів та міжнародну спільноту посилити тиск на офіційний Тегеран, на Москву з метою збереження міжнародного миру та безпеки і нівелювання тих загроз, які ця співпраця несе для Європи і Близького Сходу", — додав Тихий.

Як повідомляв портал "Коментарі", Україна розривала дипломатичні відносини лише з трьома країнами світу. Першою стала Росія, яка 24 лютого 2022 року здійснила повномасштабне вторгнення в Україну. Наступними країнами стали союзники Росії — Сирія та Північна Корея. Обидві країни визнали так звану "незалежність" тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях та підтримали грубі порушеннями державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Також "Коментарі" писали, що народний депутат України закликав розглянути можливість здійснити удар по Ірану за співпрацю з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини