Головна Новини Політика зовнішня політика Україна має бути учасницею "Ініціативи трьох морів", - Зеленський
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна має бути учасницею "Ініціативи трьох морів", - Зеленський

Саміт Тримор'я: що пропонував Зеленський від України

20 червня 2022, 17:00
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський виступив з промовою на саміті Тримор'я 20 червня. Глава держави наголосив, що Україна має бути учасницею Ініціативи трьох морів ІТМ, тож треба знайти шляхи приєднання нашої країни до ІТМ. Адже тільки з Україною країни східної Європи можуть реалізувати увесь свій потенціал.

Україна має бути учасницею "Ініціативи трьох морів", - Зеленський

фото radiosvoboda

Першою пропозицією було посилення співпраці в логістичних питаннях, адже саме держави Тримор'я — це наш звязок із зовнішнім світом. Через їх територію відбувається постачання зброї, пального, гуманітарної допомоги для України, збереження транспортних потоків, експорт українського зерна, міграція переселенців.

Друга пропозиція — співпраця та поглиблення зв'язків в транспортній сфері та перевезеннях через кордони, збільшення пунктів пропуску на західному кордоні України.

Третя пропозиція в сфері енергетики — Україна має одні з найпотужніших газових сховищ та розгалужену газову мережу постачання газу в регіоні. Співпрацюючи з сусідами та використовуючи потужність інтерконекторів "Польща-Словаччина" та "Польща-Україна" та СПГ-термінали, ми можемо задовольнити потреби всіх країн Триморя. Після початку повномасштабного вторгнення, ми приєдналися до енергосистеми ЄС й експорт електрики може стати внеском в енергобаланс інших країн задля того, щоб позбавитися від енергетичного тиску росії.
Четверта пропозиція — робота трансєвропейського коридору VIA CARPATIA на всі 100%. Цей коридор з'єднає північну та південну Європу. Україна може відігравати роль одного з логістичних центрів. Наша держава готова інтегруватися в єврозалізницю через гілку "Варшава-Київ" та вихід до коридору Rail Baltica, приєднатися до VIA CARPATIA.

П'ята пропозиція — Україна може надати підтримку інфраструктурним проектам в сфері діджиталізації та посилити регіональні цифрові звязки. Наша держава має унікальний досвід боротьби з кіберзагрозами, що може бути корисним для інших країн.

Шостою пропозицією був заклик до участі у проекті відбудови України, найбільшому економічному проекті нашого покоління, за словами Зеленського.
Як писав портал, експерти розповіли, чи відкриє Лукашенко фронт й чи готова до цього Україна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/OP_UA
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини