Головна Новини Політика зовнішня політика Україна готова до «Нормандського саміту»: за ким останнє рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна готова до «Нормандського саміту»: за ким останнє рішення

Україна готова до проведення зустрічі глав міністерств закордонних справ в Нормандському форматі і чекає підтвердження участі від Росії

9 вересня 2021, 12:55
Поділіться публікацією:

Україна не бачить причин для того, щоб не відбувся саміт глав міністерств закордонних справ в "Нормандському форматі". Залишилося лише дочекатися підтвердження про участь від Росії. Як передає видання "Коментарі", про це заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу, пише "Європейська правда".

Україна готова до «Нормандського саміту»: за ким останнє рішення

Нормандський саміт Фото з відкритих джерел

За його словами, підготовка до саміту не зупиняється, є розуміння з боку Франції та Німеччини. Разом з французькими і німецькими дипломатами узгоджується прийнятна для всіх дата зустрічі. Дмитро Кулеба висловив надію, що глава МЗС Росії Сергій Лавров також дасть згоду на участь в цьому саміті і він все ж відбудеться. Також міністр поінформував, що 8 вересня радники міністрів мали можливість в форматі відеоконференції предметно поспілкуватися про майбутню зустріч.

Дмитро Кулеба заявив, що після річної перерви знову відновився діалог і є великі очікування, що зустріч відбудеться. При цьому міністр підкреслив, що все ж останньою згоду повинна дати Росія. Тут все залежить від того, чи зважиться Сергій Лавров сісти за стіл переговорів, чи знайде він на це час у своєму щільному графіку справ. Відзначимо, однією з головних перешкод, чому саміт може не відбутися є включення Москвою в список санкцій глави МЗС України Дмитра Кулеби. Український дипломат назвав такий крок Москви помстою за Кримську платформу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Дмитро Кулеба розповів, що з'явився хоч і невеликий, але просвіт в переговорах з Москвою щодо можливої зустрічі президентів Зеленського і Путіна. Як мінімум, Москва вже почала "торгуватися" про формат зустрічі, а не просто заявляти, що вона неможливо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

малоросс

9 вересня 2021, 13:03

А зачем собираться если Украина так и не выполнила условия Минских соглашений?Собраться ради собрания?Вы вон уже свою Крымскую платформу собрали и что?Народ посмеялся над вами,вы поболтали,побухали и все-сдулась ваша платформа!Крым всегда был русским!!!Да и Украина это Россия только запутавшаяся и затюканная поляками и пиндосами.


Новини