Головна Новини Політика зовнішня політика Україна дорікнула Нікарагуа в недружелюбності
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна дорікнула Нікарагуа в недружелюбності

Український МЗС різко відреагував на поїздку посла Нікарагуа в Крим

10 листопада 2020, 15:34
Поділіться публікацією:

Тема повернення Криму в Україні завжди викликає резонанс. Але іноді зовнішня політика МЗС приймає досить цікаві форми. Так, дипломати вирішили публічно висловити своє незадоволення представникам Нікарагуа. Невдоволення викликав той факт, що Посол країни Альба Асусена Торрес приїжджала з візитом до Криму. На півострові вирішили відкрити представництво Нікарагуа в РФ.

Україна дорікнула Нікарагуа в недружелюбності

Українське зовнішньополітичне відомство оперативно відреагувало на подібне. Зокрема, на офіційному сайті МЗС з'явилося повідомлення:

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з незаконним і неузгодженим з Україною візитом посла Республіки Нікарагуа в Російській Федерації пані Альби Асусена Торрес в Автономну Республіку Крим, Україна, для вручення так званого "Почесному консулу Нікарагуа в РФ з резиденцією в м.Сімферополь" Олегу Белавенцеву консульського патенту."

У своєму повідомленні українські дипломати нагадують, що вже неодноразово попереджали своїх нікарагуанських колег про неприпустимість подібних дій. Оскільки попередження сили не мали, Україна розпочала процес накладення санкцій, йдеться в повідомленні українського МЗС.

Як повідомляв портал "Коментарі", Україна презентувала в Брюсселі "Кримську платформу", яка повинна допомогти деокупацію півострова. Як заявила заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова, НАТО цікавить така ініціатива, оскільки альянс знає про нинішню ситуацію у Чорного моря, додавши, що на цей момент обговорюються шляхи інтегрування "Кримської платформи" в ЄС. У Міністерстві закордонних справ повідомили, що перший саміт ініціативи запланований на наступний рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини