Головна Новини Політика зовнішня політика Україна припинить авіасполучення з Білоруссю: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна припинить авіасполучення з Білоруссю: що сталося

Влада стурбована подіями навколо пасажирського літака компанії Ryanair

24 травня 2021, 18:14
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський доручив уряду розробити рішення про зупинку прямого авіасполучення між Україною і Білоруссю. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Україна припинить авіасполучення з Білоруссю: що сталося

Зеленський доручив припинити авіасполучення між Україною і Білоруссю

Рішення про зупинку авіасполучення президент озвучив під час наради з премьер-міністром Денисом Шмигалем, секретарем Ради національної безпеки та оборони Олексієм Даниловим, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, міністром енергетики Германом Галущенко, міністром інфраструктури Олександром Кубраковим, заступниками керівника офісу президента Юлією Свириденко та Кирилом Тимошенком. Причиною стали події навколо пасажирського літака компанії Ryanair, який 23 травня здійснив вимушену посадку в аеропорту Мінська.

Пізніше прем'єр повідомив, що завтра, 25 травня, відбудеться позачергове засідання Кабінету міністрів, під час якого уряд розгляне питання щодо авіасполучення між Україною і Білоруссю. За словами Дениса Шмигаль Міністерство інфраструктури і Міністерство закордонних справ вже працюють над відповідним рішенням.

Нагадаємо, 23 травня в Мінську був затриманий засновник опозиційного Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич. Він перебував на борту літака Ryanair, що прямував за маршрутом Афіни — Вільнюс. Рейс приземлився в національному аеропорту Мінська після отримання повідомлення про мінування, яке не підтвердилося.

З цього приводу "Коментарі" дізналися у експертів, як розцінювати такі методи затримання неугодних президенту Білорусі Олександру Лукашенку і як можуть розвиватися події далі. Детальну інформацію ви можете отримати, прочитавши наш матеріал.

Сьогодні в ЗМІ з'явилася інформація про затримання ще одного літака в аеропорту білоруської столиці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини