Головна Новини Політика зовнішня політика Угорщина вводить податок на надприбутки фармагігантів на тлі втрати фінансування ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина вводить податок на надприбутки фармагігантів на тлі втрати фінансування ЄС

Щоб уникнути дефіциту бюджету, Орбан запроваджує податок на надприбуток для найбільших фармацевтичних виробників.

24 грудня 2022, 18:34
Поділіться публікацією:

Згідно з указом, підписаним прем’єр-міністром Угорщини, Віктором Орбаном, податок на надприбуток для найбільших фармацевтичних виробників становить 8% від чистих продажів для компаній з доходами понад 398 мільйонів доларів США. Для бізнесів з нижчими доходами  передбачені нижчі ставки. Про це пише Bloomberg. 

Угорщина вводить податок на надприбутки фармагігантів на тлі втрати фінансування ЄС

Орбан. Фото: https://www.eurointegration.com.ua


Крім того, на початку цього місяця Віктор Орбан також підвищив податок на надприбуток від переробки російської нафти до 95%. Це вдарило по Mol Nyrt., одній з найбільших нафтогазовій компанії, зареєстрованих у Будапешті. 


Прем'єр-міністр поспішає заткнути діри в бюджеті після того, як Європейський Союз затримав мільярди євро допомоги через занепокоєння щодо верховенства права та захисту прав людини, вважають автори Bloomberg. 


Як відомо, Європейський Союз вирішив заморозити майже всі 22 мільярди євро з колективних фондів, призначених для Угорщини, доки країна не вирішить проблеми щодо верховенства права та захисту прав людини. Згадана допомога використовується для зміцнення економічної та соціальної ситуації менш заможних країн блоку з 27 країн.


У заяві Комісії йдеться, що Угорщина не виконує Хартію основних прав ЄС. Зокрема, згадується так званий "закон про захист дітей", який забороняє неповнолітнім піддаватися будь-якому зображенню гомосексуалізму або зміни статі, що викликало критику за обмеження прав ЛГБТ-спільноти. Замороження фондів — це серйозна невдача для Орбана, чий уряд був змушений скасувати щедрі субсидії, які зміцнили його політичну підтримку. Угорщина також намагається стримати найвищий рівень інфляції в ЄС, у той час як центральний банк критикує кабінет Орбана за експерименти шляхом встановлення обмежень на ціни на все, від основних продуктів харчування до іпотечних ставок.


Раніше ми писали, що Угорщина виступила проти надання Україні 18 млрд євро. Та зрештою погодилася зняти вето. 






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.bloomberg.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

gebb

24 грудня 2022, 22:27

Найди себе снегурочку на ночь (без шлюх и разводил), здесь девушки ищут только сeкcа, многие готовы на эксперименты.------- https://min.lc/sisy


Новини