Головна Новини Політика зовнішня політика Попри спротив Угорщини: Єврокомісія таки виділить Україні 18 млрд євро
commentss НОВИНИ Всі новини

Попри спротив Угорщини: Єврокомісія таки виділить Україні 18 млрд євро

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн підтвердила виділення Києву 18 млрд євро наступного року.

13 грудня 2022, 15:45
Поділіться публікацією:

Увечері 12 грудня Європейська комісія досягла згоди щодо виділення Україні допомоги на 18 млрд євро, які щомісячними платежами будуть надходити Україні протягом 2023 року. Про це повідомляється на офіційному сайті ЄК. 

Попри спротив Угорщини: Єврокомісія таки виділить Україні 18 млрд євро

Урсула фон дер Ляєн. Фото: https://www.golosameriki.com/


“Вчора ввечері вдалося домовитися про 18 мільярдів євро для України, по 1,5 мільярда євро щомісяця – тож постійний потік прямої бюджетної підтримки”, — сказала голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. 


Загалом протягом цього року Європейський Союз, країни-члени та його фінансові установи надали Києву понад 19 мільярдів євро фінансової допомоги, додала посадовиця.


Вона також зауважила, що до ЄС та третіх країн з України експортовано 20 мільйонів тонн українського зерна та продуктів харчування, що дозволило Києву отримати 15 мільярдів євро валюти. За словами Урсули фон дер Ляєн, ЄС працює над збільшенням обсягу електроенергії для України. 


“Ми поставили 40 великих генераторів для забезпечення безперебійним електропостачанням 30 лікарень у Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській та Херсонській областях… Це доповнює приблизно 800 генераторів, які ми зараз відправляємо по всій країні”, — сказала вона. 


Голова ЄК додала, що Комісія готова мобілізувати 30 мільйонів євро на закупівлю приблизно 30 мільйонів світлодіодних лампочок для України. 


Раніше іноземні ЗМІ писали, що Угорщина виступає проти надання Україні 18 млрд євро. Через проблеми з корупцією, ЄС заблокувала 7,5 млрд євро, передбачені для Будапешту. Угорщина погодилася зняти вето для України в обмін на розмороження цих коштів для себе.  


Ми також писали, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан висміяв Європарламент через арешт заступниці голови Європарламенту Єви Кейлі і її батька, партнера та ще кількох політиків за звинуваченням у відмиванні грошей та корупції. Європейські політики нібито отримували кошти, подарунки від Катару для просування своїх стратегічних та політичних позицій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ddddd

13 грудня 2022, 17:50

Новогодняя Pаcпpодажa. Термобелье Columbia нoвогo покoлeния с уникальной технологии Omni Heat (влаговыводящей и теплообменной фунцией), обладает антибактериальными и гипоаллергенными свойствами. Покyпaй по стаpoй цeнe ------ https://marketl.ink/Columbia


Новини