Головна Новини Політика зовнішня політика Угорщина проти вступу України до НАТО: названо причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина проти вступу України до НАТО: названо причину

Угорщина підтримає вступ України до НАТО, якщо вона позбудеться недоліків, пов'язаних із дотриманням прав етнічних угорців

20 січня 2022, 14:35 comments1322
Поділіться публікацією:

Угорщина готова відмовитися від своїх претензій на адресу України та підтримати її в намірі приєднатися до НАТО, але лише в тому випадку, якщо Київ позбавиться недоліків, пов'язаних із дотриманням прав етнічних угорців. Головна вимога – етнічні угорці, які проживають на території України, повинні мати право здобувати освіту рідною мовою. Як передає видання "Коментарі", про це заявив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто, пише "ТАСС".

Угорщина проти вступу України до НАТО: названо причину

Петер Сійярто. ФОТО: УНН

Міністр зазначив, якщо наміри України стати членом Північноатлантичного Альянсу серйозні, то влада має закрити всі проблемні питання, пов'язані з неповагою прав нацменшин. На сьогоднішній день Київ відмовляється виконувати прохання, які адресують до нього сусідні країни з проханням поважати нацменшини. Саме тому офіційний Будапешт вважає неприпустимою ситуацію, що склалася в Україні, де не зважають на права етнічних угорців.

Сійярто заявив, що сьогодні угорці в Україні не мають права не лише здобувати освіту рідною мовою, а й здобувати адмінпослуги, розвиватися у сфері культури, використовуючи рідну мову. Тому українці мають навести лад у своєму законодавстві. На сьогоднішній день у країні діє закон, який забороняє етнічним угорцям в Україні жити та розвиватися, використовуючи рідну мову.

Петер Сійярто додав, Угорщина з розумінням відноситься до того, що Україні випало непросте випробування, коли доводиться фактично відстоювати свій суверенітет, воювати за свої території, але Будапешт не готовий поступитися ключовим для себе питанням.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Україна-Угорщина: експерти розповіли, чи варто чекати на покращення відносин між країнами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини