У зв'язку із ситуацією в Газі, Ердоган терміново звернувся до турків

На тлі, ймовірного, початку наземної операції Ізраїлю в секторі Газа Ердоган звернувся до турків із зверненням

Президент Туреччини Ердоган закликав усіх громадян своєї країни вийти на мітинг на підтримку Палестини. Про це повідомляють "Коментарі".

"Я запрошую кожного члена нашої нації на Великий палестинський мітинг завтра, який ми проведемо у стамбульському аеропорту імені Ататюрка, де ми ще раз продемонструємо всьому світу нашу солідарність із нашими палестинськими братами", – написав Ердоган у Х.

Раніше президент Туреччини назвав ХАМАС визвольним рухом, а самих терористів моджахедами, що означає "захисник віри", що "воює за релігію чи за батьківщину" (іншими словами - учасник джихаду).

Нагадаємо, що зараз Ізраїль активізував свої військові зусилля в секторі Газа, але заявляє, що його атаки з повітря, з моря та прикордонні бої не є сухопутною операцією. ЦАХАЛ свідчить, що його "сухопутні війська сьогодні ввечері розширюють наземні операції". При цьому заперечуючи, що сьогодні ввечері розпочалася очікувана останні тижні сухопутна операція із вторгнення в сектор Газа.

За даними ЗМІ, у четвер увечері рішення про проведення теперішніх дій було ухвалено після зриву таємних переговорів у Катарі. На них Ізраїль обговорював з ХАМАС або посередниками, які його представляють, звільнення заручників.

У ході нападу на Ізраїль 7 жовтня ХАМАС захопив 220 заручників, 50 з яких уже вбито. Як стверджують терористи, вони загинули через авіаудари Ізраїлю. Перевірити, наскільки правдиві ці твердження ХАМАС на даний момент неможливо.

Тим часом, Гутерріш заявив про "момент істини", а ООН ухвалила екстрене рішення.

Союзник Росії підтримав створення нової держави.

А США завдали ударів по Сирії.