Головна Новини Політика зовнішня політика У Зеленського розповіли, чим схожі Росія та ХАМАС
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського розповіли, чим схожі Росія та ХАМАС

Україна підтримала Ізраїль в його боротьбі проти терору ісламістського угрупування ХАМАС

10 жовтня 2023, 21:58
Поділіться публікацією:

Після різанини, яку влаштовують Росія чи ХАМАС в іншій країні, вони просять через переговорників про мирні домовленності. Про цю спільну рису путінського режиму та радикальних ісламістів заявили в Офісі президента України, повідомляють "Коментарі".

У Зеленського розповіли, чим схожі Росія та ХАМАС

Подоляк

"Масові вбивці/беззаконники (Росія на державному рівні, ХАМАС – на організаційно-терористичному) влаштовують шалену, але системну й продуману різанину на чужій території, — пише в своєму телеграм-каналі радник голови Офісу президента Михайло Подоляк. — Різниця лише в тривалості різанини. І після першого шоку, коли країна-жертва готує ефективний контрудар, з’являється несподівана "пропозиція" від численних потенційних "посередників": не можна допустити розширення конфлікту; треба негайно зупинити вогонь і буквально терміново сісти за стіл переговорів. Тобто головне – не допустити покарання винного, не дати його розгромити, не посадити авторів різанини на лаву підсудних, не дати ініціатору програти, розтягнути конфлікт у часі (підморозити його)".

- А потім із подивом усвідомити, що міжнародне право не працює, а стримувальні конвенції все частіше мають вигляд фікції. Може, час зіставити причини та наслідки, а особливо наслідки такої поведінки, — запитують в Офісі президента.

Нагадаємо, що наразі армія оборони Ізраїля заявила про перехід у наступ на сектор Газа, по якому вже добу наносять авіаудари. Цивільному населенню ЦАХАЛ пропонує йти до Єгипту, але той закрив свій кордон та пропускає через нього не більше тисячі осіб на добу. При тому, що в Газі проживає 2,5 мільйона осіб.

Наразі вже відомо, що групи ХАМАС на території Ізраїлю вбили тисячу осіб. Зокрема, розтрілювали беззбройних людей на автошляхах, вбили дві сотні жителів кібуца Кфар-Аза, зокрема сорок дітей.

Разом з тим, Росія закликала до переговорів між Палестиною та Ізраїлем, себе в якості посередника також запропонував президент Туреччини Ердоган.

Ізраїль заявив, що він знищить всіх керівників та членів ХАМАС. Ісламісти в свою чергу обіцяли вбивати заручників, захоплених під час рейдів в Ізраїлі. Відео з розстрілом двох з них вони вже опублікували.

Тим часом, філософ Путіна пояснив, чому Росія має підтримувати ХАМАС.

Племінниця Трампа розповіла свою версію про те, хто винен в атаці на Ізраїль.

А Росія перейшла у наступ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини