Головна Новини Політика зовнішня політика У Японії лунали сигнали тривоги та попередження про евакуацію
commentss НОВИНИ Всі новини

У Японії лунали сигнали тривоги та попередження про евакуацію

У четвер, 13 квітня Північна Корея запустила балістичну ракету, що спровокувало паніку та сигнали повітряної тривоги на одному з північних островів Японії

13 квітня 2023, 11:05
Поділіться публікацією:

Про це пише портал "Коментарі" з посиланням на Reuters.

У Японії лунали сигнали тривоги та попередження про евакуацію

Північна Корея запустила в повітря балістичну ракету

Жителів Хоккайдо закликали заховатися у безпечних місцях, а частину громадського транспорту зупинили. Про інцидент повідомили офіційні особи Японії та Південної Кореї.

"Попередження J-Alert було видано, щоб повідомити громадян про небезпеку падіння ракети, щоб надати пріоритет безпеці громадян", — зазначив головний секретар кабінету міністрів Мацуно.

Менш як за пів години, японська влада відкликала попередження про евакуацію, зазначивши, що небезпечна ракета не впаде на острів.

За інформацією Південнокорейських військових, балістична ракета була випущена  о 01:23 за київським часом з околиць Пхеньяну. Як повідомили  у береговій охороні Японії, ракета впала в море на схід між Кореєю та Японією. Вона була середньої або більшої дальності. За словами Міністра оборони Японії Ясукадзу Хамада, поки що підтверджень щодо того, чи пролітала ракета над економічною зоною Японії – немає.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, Північна Корея зранку в неділю, 19 березня, запустила балістичну ракету малої дальності у бік Японського моря. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на агентство Yonhap та армію Південної Кореї. Як повідомляє агентство Reuters, північнокорейська ракета піднялася на висоту 50 км і подолала відстань 800 кілометрів. За даними японської берегової охорони, об'єкт впав у море, передає DW. Це вже треті ракетні випробування КНДР з 12 березня, коли стартували найбільші за останні п'ять років спільні військові навчання Південної Кореї та США під назвою Warrior Schield.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, МЗС Північної Кореї попередило, що США і Південна Корея зіткнуться з безпрецедентно сильною помстою, якщо проведуть анонсовані спільні військові навчання, які КНДР розцінює як підготовку до агресивної війни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на виданні SWI.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини